Ανοιχτό προσκλητήριο έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στους απανταχού επιθυμούντες να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες με ανάρτηση σε ειδικά επεξεργασμένο βίντεο στο You Tube η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις τελευταίες εθνικέw εκλογές όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα. Στο βίντεο υπερτονίζεται ότι η Ελλάδα παρέχει τις καλύτερες συνθήκες υποδοχής ειδικότερα για ανήλικους κάτω των 18 ετών, προτρέποντας τους μετανάστες να δηλώνουν αυθαίρετα ότι είναι ανήλικοι και έτσι να απολαμβάνουν μια ιδιαίτερα προνομιούχα υποδοχή που δεν επιφυλάσσεται ούτε στα δικά μας παιδιά.

Είναι γνωστό ότι,σχεδόν όλοι οι παράνομοι μετανάστες ηλικίας μέχρι 30 και 35 ετών δηλώνουν ανήλικοι αφού έτσι και αλλιώς δεν έχουν μαζί τους διαβατήρια ή οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία. Οι υπηρεσίες υποδοχής κάνουν πολλές φορές τα στραβά μάτια ακόμα και σε οφθαλμοφανείς περιπτώσεις μεταναστών πολύ μεγαλύτερων των 18 ετών. Πρόκειται για μια ολόκληρη βιομηχανία εισβολής που εξυπηρετεί τους σκοπούς της Νέας Τάξης για την αλλοίωση της εθνολογικής ταυτότητας και της Λιβανοποίησης της  χώρας μας.

Το εξοργιστικό είναι ότι, με το συγκεκριμένο βίντεο που προφανώς γυρίστηκε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε και με το πολιτικό του πρόγραμμα και όλες τους τις σχετικές δράσεις, δείχνει ότι, συμπλέει με τα σχέδια για τη Λιβανοποίηση της χώρας μας, αφού είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι, οι άνθρωποι του είναι τόσο αφελείς ώστε να μην αντιλαμβάνονται το αυτονόητο. Ότι δηλ. η επερχόμενη αριθμητική υπεροχή των Μουσουλμάνων εισβολέων έναντι των Ελληνογενών, οδηγεί στην Ισλαμοποίηση της χώρας.

Το YouTube, ένα από τα δημοφιλέστερα social media του κόσμου στις κοινοποιήσεις βίντεο, είχε επιλέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑγια να παρουσιάσει τη χώρα μας ως τον ιδανικό προορισμό προσφύγων δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές τις 7ης Ιουλίου.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Πρόσφυγα, η Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέβασε στο Διαδίκτυο ταινία κινουμένων σχεδίων στα Αραβικά, Φαρσί, Νταρί, Ουρντού, Μπάγκλα, Γαλλικά, Αγγλικά για τον υποδειγματικό τρόπο υποδοχής και φιλοξενίας των ανήλικων προσφύγων στην Ελλάδα. Σε μια χρονική στιγμή όπου το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό βρίσκεται σε έξαρση, με την Τουρκία να απειλεί ότι θα ανοίξει τα σύνορα, η εικόνα του μικρού πρόσφυγα που διαβάζει ανέμελος την «Οδύσσεια» σε ελληνικό σχολείο φαντάζει ειδυλλιακή για το ποια είναι η Ιθάκη των εκατοντάδων χιλιάδων κατατρεγμένων που συνωστίζονται στα τουρκικά παράλια.

«Είσαι στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην Ευρώπη. Η ηλικία σου είναι πολύ σημαντική. Στην Ελλάδα θεωρείσαι παιδί μέχρι την ηλικία των 18 ετών… και τα παιδιά όπως και οι έφηβοι προστατεύονται. Σε παρακαλούμε να πεις την αλήθεια για την ηλικία σου. Αν φοβάσαι να επιστρέψεις στην πατρίδα σου, μπορείς να ζητήσεις από το ελληνικό κράτος να σε προστατεύσει κάνοντας αίτηση ασύλου. Ασυλο σημαίνει προστασία. Για όσο διάστημα οι ελληνικές αρχές εξετάζουν την αίτησή σου δεν θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου».

Eτσι ξεκινά το βίντεο κινουμένων σχεδίων, με μια ανήλικη προσφυγοπούλα να περπατά σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας ανάμεσα σε πλήθος κόσμου και την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία υψωμένες στα μπαλκόνια των κτιρίων.

met01

Μια ανήλικη προσφυγοπούλα περπατά σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας ανάμεσα σε πλήθος κόσμου με την ελληνική και ευρωπαϊκή σημαία υψωμένες στα μπαλκόνια των κτιρίων

Oπως σημειώνεται στο από 20 Ιουνίου δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Ασύλου, «η επιλογή των κινουμένων σχεδίων και η ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο έχει ως στόχο να καταστήσει την πληροφόρηση άμεση και φιλική προς το παιδί, με απώτερο στόχο την προστασία των συμφερόντων των ασυνόδευτων ανηλίκων.

FRA Asylum Seeker Animation ENGLISH 29052019
met0

To βίντεο σε animation δείχνει στην αρχή τους μετανάστες να διασχίζουν το Αιγαίο με φουσκωτές βάρκες

Με το βιβλίο του Οδυσσέα

Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία της υπηρεσίας, το 2018 καταγράφηκαν 2.639 αιτήματα διεθνούς προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων και το πρώτο τετράμηνο του 2019 τα αντίστοιχα αιτήματα έφτασαν τα 893.

Η εναλλαγή των εικόνων στο βίντεο δείχνει αρχικά το σκληρό πρόσωπο του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού με τις φουσκωτές βάρκες να διασχίζουν το Αιγαίο, τη λυτρωτική διάσωση των προσφύγων μπροστά από τους σωρούς με τα σωσίβια στην ελληνική πλευρά και τον μικρό πρόσφυγα που διαβάζει ένα βιβλίο κρατώντας στο χέρι του κερί έξω από τη σκηνή του, στην οποία έχει γραφτεί το σύνθημα «Ανοίξτε τα σύνορα».

Εξηγώντας τη διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου το σκηνικό αλλάζει. Οι ανήλικοι πρόσφυγες προσέρχονται χωρίς ταλαιπωρία στην Υπηρεσία Ασύλου, δίνουν τα στοιχεία τους και λένε «την ιστορία τους» περνώντας από συνέντευξη, στην οποία αναφέρονται «στους λόγους για τους οποίους δεν θέλεις ή δεν μπορείς να επιστρέψεις στη χώρα σου».

met02

Η εικόνα του μικρού πρόσφυγα που διαβάζει ανέμελος την «Οδύσσεια» σε ελληνικό σχολείο φαντάζει ειδυλλιακή, αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σε βοηθήσουμε

Oπως επισημαίνεται στην ταινία, «μετά τη συνέντευξη θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αποφασιστεί εάν θα λάβεις άσυλο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σε βοηθήσουμε αυτό το διάστημα… μπορείς να πας στο σχολείο ή να μάθεις κάτι καινούριο». Η εικόνα του μικρού πρόσφυγα που διαβάζει Ομήρου «Οδύσσεια» στο ασφαλές περιβάλλον ενός ελληνικού σχολείου και στη συνέχεια περιμένει σε στάση του Ηλεκτρικού για να μετακινηθεί στην Αθήνα, με τους αρμόδιους να τον ενημερώνουν ότι ακόμα και αν απορριφθεί η προσφυγή του δεν θα επιστρέψει στην πατρίδα του μέχρι να γίνει 18 ετών, περνά ένα ισχυρό μήνυμα.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι βασισμένο στο κείμενο και τις εικόνες του ενημερωτικού εντύπου της Υπηρεσίας Ασύλου για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες με τον τίτλο «Είμαι κάτω των 18 ετών και αναζητώ άσυλο στην Ελλάδα», που είναι αναρτημένο στην επίσημη σελίδα της και μεταφρασμένο στις προαναφερθείσες γλώσσες. «Εάν είσαι ανήλικος και θέλεις η Ελλάδα να σε προστατεύσει και να μην επιστρέψεις στην πατρίδα σου, εάν θέλεις να μείνεις στην Ελλάδα χωρίς τους γονείς σου, εάν οι γονείς σου είναι σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, μπορείς να κάνεις αίτηση στην Υπηρεσία Ασύλου… Εάν κάνεις αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, σημαίνει ότι ζητάς από την ελληνική πολιτεία να σε προστατέψει επειδή φοβάσαι ότι θα έχεις σοβαρά προβλήματα εάν επιστρέψεις στην πατρίδα σου. Δεν θα επιστραφείς στη χώρα σου, ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ενώ εξετάζεται η αίτησή σου», αναφέρεται στο 32σέλιδο έντυπο.

met03

Στο βίντεο οι ανήλικοι πρόσφυγες λένε «την ιστορία τους» στην Υπηρεσία Ασύλου. Η Ελλάδα πάντως έχει καταδικαστεί για τις «απάνθρωπες και εξευτελιστικές» συνθήκες κράτησής τους σε αστυνομικά τμήματα

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.