Σε τιμές οικοπέδου στην “κάτω Κολοπετινίτσα” συμφώνησε τελικώς η κυβέρνηση να πουληθεί το «φιλέτο της Ευρώπης», η περιοχή του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό στη Lamda Development για 99 χρόνια.Με την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda που έγινε στις αρχές της εβδομάδας, δεν επήλθε τελικά καμία αλλαγή στο τίμημα που συμφωνήθηκε από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2014 και είχε χαρακτηριστεί ως «σκανδαλώδες ξεπούλημα» από την παρούσα κυβέρνηση.

Τελικά το Ελληνικό, που προ κρίσης κοστολογείτο έως και 20 δισ. ευρώ, πωλείται μόλις 915 εκατ. ευρώ.Δηλαδή 92 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο δόμησης, «όσο περίπου κι ένα οικόπεδο στο Βραχάτι», όπως χαρακτηριστικά έλεγε το 2014 ο σημερινός υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης όταν παρουσίαζε την έκθεση του ΤΕΕ, η οποία αποτιμούσε την αξία του ακινήτου σε τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ.

Αλλά και αυτά τα 915 εκ. που μέρος τους, ίσως και το μεγαλύτερο θα αντληθεί από δάνεια από τις Ελληνικές τράπεζες, θα πάνε κατ’ ευθείαν μέσω του Υπερταμείου στους δανειστές – δυνάστες για την αποπληρωμή των τεράστιων χρεών που συνεχώς αυξάνουν. Θαυμάσια.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.