Στην ΟΔΟ ΔΡΑΧΜΗΣ δεν έχουμε παρωπίδες και όταν υπάρχει ένα καλό νέο το χαιρετίζουμε.Προφανώς ύστερα από άνωθεν πολιτική απόφαση,σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι εντονότερη στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, την Πειραιώς και την Αθηνάς, έως την Πλατεία Βάθης και τα στενά του Μεταξουργείου.

Η επιχείρηση γίνεται για να αποφορτωθεί το κέντρο της Πρωτεύουσας από τα κυκλώματα ναρκωτικών, πορνείας,ληστειών, κλοπών που δρουν ανενόχλητα στην καρδιά της χώρας. Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες του κέντρου και ειδικότερα οι ξένοι τουρίστες, βλέπουν κατάπληκτοι την ανοικτή διακίνηση και χρήση σκληρών ναρκωτικών να αφήνεται απολύτως ελεύθερη,προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις. Η πορνεία, οι ληστείες, οι κλοπές, κάθε είδους παραβατικότητα, αποτελούν πλέον μια καθημερινότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας που έχει μεταβληθεί σε κέντρο εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο θέμα αυτό ήταν ότι, αφορά …”ευαίσθητες” κοινωνικές ομάδες που η αντιμετώπισή τους με αστυνόμευση αντίκειται στην πολιτική ορθότητα της σημερινής εποχής !  Σύμφωνα με τη λογική αυτή ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες είναι οι έμποροι και οι χρήστες σκληρών ναρκωτικών, οι σωματέμποροι που ελέγχουν τα κυκλώματα της πορνείας και οι εγκληματικές συμμορίες που διαπράττουν φόνους, ληστείες και κλοπές.

Βέβαια,αν δεν σταματήσει η μαζική εισβολή των παράνομων μεταναστών οι περισσότεροι από τους οποίους καταλήγουν στην Αθήνα, πολύ δύσκολο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο σύνολό του.

Η επιχείρηση “σκούπα”

Αστυνομικοί με μηχανές αλλά κυρίως ομάδες με πεζές περιπολίες πραγματοποιούν συστηματικά ελέγχους και εξακριβώσεις στοιχείων. Οι ύποπτοι οδηγούνται στο τμήμα για εξακρίβωση και οι παραβάτες συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο τμήμα.Η έντονη παρουσία της αστυνομίας φαίνεται να έχει αναστατώσει σε κάποιο βαθμό τα κυκλώματα πάσης φύσεως που λυμαίνονται το κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί τσιλιαδόροι σε κομβικά σημεία.

Με την εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων ο τσιλιαδόρος σφυρίζει συνθηματικά και ως δια μαγείας ο δρόμος που πριν λίγα δευτερόλεπτα έσφυζε από παράνομη πορνεία και αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, μοιάζει με… εκκλησία. Τουλάχιστον μέχρι να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.Δυστυχώς φαίνεται ότι το στοίχημα που έχει βάλει η αστυνομία να καθαρίζει το κέντρο της πόλης είναι μεγάλο και η επίτευξη του στόχου δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα αλλά θα χρειαστεί αρκετός καιρός.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.