Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium για λογαριασμό της εφημερίδας Observer, δείχνει ότι, το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου υπέρ των Συντηρητικών αυξήθηκε στο 37% από το 35% την περασμένη εβδομάδα. Επίσης,το ποσοστό υπέρ του Κόμματος του Brexit  υπό τον Νάιτζελ Φαράζ ανέρχεται στο 13%. Το ποσοστό για τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν παρέμεινε στο 25%, από το οποίο όμως, το 1/4 τάσσεται υπέρ του Brexit. Τέλος, η πρόθεση ψήφου για τους Φιλελέυθερους, που ποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανάις στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε στο 16% από το 17%.

Η δημοσκόπηση αυτή όπως και άλλες δείχνουν ότι, σε αντίθεση με τον λυσσαλέο πόλεμο των συστημικών ΜΜΕ κατά τού Μπόρις Τζόνσον, η πλειοψηφία των Βρετανών συνεχίζει να υποστηρίζει την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιχείρηση “κολοτούμπα” για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ήταν υπέρ του Brexirt κατά τα ΣΥΡΙΖΑϊκα  πρότυπα, είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί.

«Όσο πιο πολύ θυμώνει, τόσο πιο δυνατός γίνεται ο Χαλκ», φέρεται να δήλωσε ο Τζόνσον στη MoS. «Ο Χαλκ ξεφεύγει πάντα, όσο σφιχτά κι αν φαίνεται ότι τον έχουν δέσει — και αυτό ακριβώς θα συμβεί με ετούτη τη χώρα. Θα φύγουμε την 31η Οκτωβρίου», ανέφερε με χαρακτηριστικά.

Ο Τζόνσον λέει πως θέλει μια νέα συμφωνία, που δεν θα περιλαμβάνει το backstop, τον μηχανισμό ασφαλείας για να αποφευχθεί η ανάγκη να διεξάγονται έλεγχοι στα σύνορα της βρετανικής επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Αλλά οι Βρυξέλλες επιμένουν πως το backstop δεν μπορεί να απαλειφθεί και η συμφωνία δεν μπορεί να τροποποιηθεί, με το Λονδίνο να μην έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα καμιά εφαρμόσιμη εναλλακτική λύση. Παρ’ όλα αυτά, ο Τζόνσον δήλωσε ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση ενόψει της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Λουξεμβουργιανό Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αύριο Δευτέρα.

«Διεξάγεται μια πολύ καλή συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία. Καταγράφεται τεράστια πρόοδος», υποστήριξε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη Μέιλ ον Σάντεϊ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.