Με τη δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών που κρατούσε κλειδωμένα στα συρτάρια της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 3 χρόνια, εντύπωση προξενεί η συσσώρευση μεγάλου πλούτου από πολλούς που πριν την ενασχόλησή τους με την πολιτική δεν πρέπει να διέθεταν παρόμοιο πλούτο.

Επειδή όμως, δεν είναι σωστό να δεχόμαστε το πονηρό αφήγημα ότι “όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες” και ότι “όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι”, θεωρούμε αναγκαίο, να υπάρξει επιτέλους ένα ξεκαθάρισμα για το μαύρο πολιτικό χρήμα με  τον ακόλουθο απλό τρόπο.

Όλοι οι πολιτικοί και οι κατέχοντες δημόσιες θέσεις κατά την τελευταία τριακονταετία, να κληθούν να αιτιολογήσουν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, συγκρίνοντας αυτήν που κληρονόμησαν ή κατείχαν πριν την είσοδό τους στην πολιτική ή σε δημόσιες θέσεις, με αυτήν που απόχτησαν μετά. Τότε θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Το “πόθεν έσχες” και το “πόθεν αίσχος”. Γιατί δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Γιατί δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι.

Όχι, δεν είναι όλοι πολιτικοί λαμόγια. Αλλά πολλοί είναι.Και όσο δεν ξεχωρίζουν οι μεν από τους δε, τόσο περισσότερο βολεύονται τα λαμόγια. Και έτσι, οι έντιμοι επιλέγουν να απέχουν από την πολιτική, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα.

ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

https://odosdrachmis.gr/wp-admin/post.php?post=32581&action=edit

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.