“Είναι υπερήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μαι κοινωνία να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά σιγά.Δεν αμφισβητείται η εθνική μας ακεραιότητα με αυτόν τον τρόπο…Μακάρι τα παιδιά όσων μείνουν να αριστεύσουν, αφού πάνε σχολείο και να σηκώσουν την ελληνική σημαία στην παρέλαση”.”( βλέπε βίντεο ποιο κάτω). Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε σε μια εντυπωσιακά αντιφατική ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώνατας σε επερώτηση Βαρουφάκη που ζητά πλήρως ανοιχτά σύνορα για τους μετανάστες.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι αντίθετος με τείχη και φράκτες και κάθε μορφής ρατσισμού και ξενοφοβίας, αλλά υποστηρίζει την δημιουργία κανόνων και την καταγραφή όσων εισέρχονται στη χώρα, το διαχωρισμό των μετανάστων από τους πρόσφυγες, μεταφορά τους στην ενδοχώρα για να αποφορτιστούν τα νησιά. Προανήγγειλε έλεγχο αλλά όχι απομάκρυνση των ΜΚΟ, τάχθηκε ενάντια στο φιλικό προσκλητήριο για τους απανταχού κατατρεγμένους όπως ανέφερε ψχαρακτηριστικά και τόνισε ότι, θα επιδιώξει κυρώσεις για όσες χώρες της ΕΕ που δεν δέχονται αναλογική κατανομή των προσφύγων.

Πολιτική υποκρισίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

“Οι περισσότεροι που εισέρχονται σήμερα στην Ελλάδα έχουν προφίλ οικονομικού μετανάστη και όχι πρόσφυγα. Σύροι είναι μόλις 2 στους 10”, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.Το παράδοξο είναι ότι η νέα κυβέρνηση παρέλαβε 69.387 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου και ασκείται κριτική από εκείνους που για ιδεοληπτική πολιτική δεν έκαναν τίποτα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη με θέμα: «Κατάργηση καταυλισμού Μόριας και εσωτερικών συνόρων» , στο πλαίσιο της “Ώρας του Πρωθυπουργού”.Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η OLAF έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και ερευνά την διασπάθιση κονδυλίων για τους μετανάστες και έκανε λόγο για πολιτική υποκρισίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και απουσία προστασίας των συνόρων.

Αλλάζει ο τρόπος παροχής ασύλου – Σε έναν νόμο θα ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία και οι εθνικές πολιτικές

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε  ότι αλλάζει ο τρόπος παροχής ασύλου.Σε έναν νόμο θα ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία, αλλά και ταυτόχρονα οι εθνικές πολιτικές, εξήγησε, προσθέτοντας πως “προβλέπεται πως αλλοδαποί που δεν συμμορφώνονται με μεταφορά σε άλλες δομές τότε τεκμαίρεται πως δεν επιθυμούν το ειδικό καθεστώς και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής. Ευάλωτοι θα θεωρούνται όσοι περιλαμβάνονται στην οδηγία και δεν περιλαμβάνεται το μετατραυματικό στρες. Θα ισχύει κατάλογος ασφαλών χωρών επιστροφής και τρίτων χωρών. Στο σύστημα παραμένουν όσοι δικαιούνται την προστασία και επιδεικνύουν τη δέουσα συνεργασία. Τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν σχολείο, αλλά όσοι γονείς το αρνούνται θα έχουν κυρώσεις. Αλλάζει το καθεστώς με τις ΜΚΟ με έλεγχο, λογοδοσία και διαφάνεια για να ξεχωρίσει η “ήρα από το στάρι”.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενισχύεται η θωράκιση της χώρας με αυξημένα παρατηρητήρια στα χερσαία σύνορα και αυξημένες περιπολίες του Λιμενικού στη θάλασσα.Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι πάνω από 20.000 αιτούντες άσυλο μετακινούνται από τα νησιά στην ενδοχώρα και προανήγγειλε και τη λειτουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων και επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς -όπως είπε- διαφωνούσε με τη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας. Τόνισε ότι ο ίδιος θα διεθνοποιήσει το θέμα σημειώνοντας πως απαιτεί συνολική αντιμετώπιση από την ΕΕ και θα θέσει το θέμα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Ανάγκη να επικαιροποιηθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό

Την ανάγκη να επικαιροποιηθεί η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το μεταναστευτικό/ προσφυγικό τόνισε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι και η Άγκυρα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τις ροές και δεν πρέπει η Τουρκία να δείχνει ότι αντιμετωπίζει το ζήτημα ως στοιχείο διαπραγμάτευσης.Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως το μεταναστευτικό ήλθε για να μείνει και πως χρειάζεται εθνική ομοψυχία αλλά και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Επιδιώκουμε να μπουν κανόνες – Δεν θέλουμε τείχη και φράκτες

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Βαρουφάκη είπε “αγνοείτε παντελώς τους κανόνες διεθνούς δικαίου”.Η διαδικασία ασύλου είναι εξατομικευμένη δήλωσε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι με την κυβέρνησή του δεν θα εξισωθούν μετανάστες και πρόσφυγες. Με αυτήν την κυβέρνηση δεν θα εφαρμοσθεί τέτοια πολιτική, τόνισε.Δεν θέλουμε τείχη και φράκτες, επισήμανε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας πως αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να μπουν κανόνες.Οι μετανάστες που πήγαιναν στις ΗΠΑ γνώριζαν ότι θα πάνε και θα καταγραφούν στη νήσο Έλλις, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για να επισημάνει πως οι Αυστραλοί έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα μπει παράνομο σκάφος στα ύδατα της Αυστραλίας, με στόχο να σπάσουν τα κυκλώματα των διακινητών και όχι γιατί είναι απάνθρωποι.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν έχει δείξει ακόμη επαρκή δείγματα αλληλεγγύης και αφήνει χώρες του Βίζεγκραντ να διαχειριστούν το πρόβλημα σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και σημείωσε ότι αν δεν συμμετέχουν οι χώρες αυτές στην κατανομή των προσφύγων δεν θα πρέπει να απολαμβάνουν τα δικαιώματα της Σένγκεν. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής.

Μακριά από εμάς οποιαδήποτε λογική ρατσισμού και ξενοφοβίας

Μακριά από εμάς οποιαδήποτε λογική ρατσισμού και ξενοφοβίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι είναι υπέρ της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, προσθέτοντας: “Μακάρι τα παιδιά όσων μείνουν να αριστεύσουν, αφού πάνε σχολείο και να σηκώσουν την ελληνική σημαία στην παρέλαση”.

Η Μόρια θα πρέπει να έχει όσους μπορεί να φιλοξενήσει

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Μόρια θα πρέπει να έχει όσους μπορεί να φιλοξενήσει κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έκανε επί τέσσερα χρόνια τίποτα και τους άφηνε εκεί για να ικανοποιήσει κάποιους “δικαιωματιστές”.Εξήγησε πως το μεταναστευτικό/ προσφυγικό ζήτημα μεταφέρθηκε στην αρμοδιότητα του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς υπάρχει και ζήτημα εθνικής ασφάλειας, όταν διαπιστώνεται ότι καταφθάνουν κάποιοι 25ρηδες με πολλά χρήματα και χωρίς να δείχνουν ταλαιπωρημένοι και να μην έχουν υποστεί κακουχίες.

Υπέρμαχος της πολυπολιτισμικής κοινωνίας

 

Ποιο κάτω παραθέτουμε την δευτερολογία του πρωθυπουργού όπου αναφέρεται η προσήλωσή του στο ιδεολόγημα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας που στην περίπτωσή μας δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο απο μαι Μουσουλμανική κοινωνία.

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.