Στις 12 Δεκεμβρίου του 1944, οι Γερμανοί κατακτητές υπέστειλαν τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη, αποχωρώντας από την Αθήνα. Πέρασαν 75 χρόνια από τότε και μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματά και τις καταστροφές που επέφεραν στη χώρα μας. Αντί για αυτό, εισέβαλαν και πάλι την Ελλάδα, αυτή τη φορά όχι με τα όπλα, αλλά με τον Δούρειο Ίππο της ένταξής μας στην ευρωζώνη, που όπως υποσχέθηκαν οι ίδιοι και οι εδώ εγκάθετοί τους, θα άνοιγε τις πύλες για την είσοδο στον παράδεισο.Και αντί για παράδεισο ζούμε μια κόλαση.

Οι σύγχρονοι Γερμανοί κατακτητές, με τον έλεγχο της οικονομίας, των τραπεζών και του νομίσματος, καθυπόταξαν, έλεγξαν και απομυζούν την ελληνική οικονομία. Μας οδήγησαν μεθοδικά και συστηματικά σε μια παγίδα χρέους, το οποίο συνεχώς αυξάνεται. Δεν συζητούν για κούρεμα ή ευνοϊκές ρυθμίσεις του χρέους, η εξυπηρέτηση του οποίου στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία.Με εξοργιστική ιστορική αμνησία, αντιπαρέρχονται τη σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση από τη διεθνή διάσκεψη του Λονδίνου το 1953 του δικού τους τεράστιου αιματοβαμένου χρέους. Τότε, με τη συμμετοχή και της νικήτριας Ελλάδας, χαρίστηκε στη Γερμανία, περίπου το 70% των χρεών της που οφειλόταν στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης από δύο παγκόσμιους πολέμους που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς.

Το υπόλοιπο 30% του κολοσσιαίου  χρέους της χώρας – εγκληματία που εκτιμάται ότι ανερχόταν στο 600% του ΑΕΠ, ρυθμίστηκε με αναπτυξιακή ρήτρα, δηλ. η Γερμανία θα το πλήρωνε μόνο αν είχε ετήσια ανάπτυξη. Οι Γερμανοί με το έτσι θέλω δεν μας κατέβαλαν πολεμικές αποζημιώσεις όπως έκαναν οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι. Αλλά από εμάς  απαιτούν να πληρώσουμε στο ακέραιο χρέη που δημιουργήθηκαν από και μέσα στην ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της οποίας  τριπλασιάστηκαν με σημαντικό αίτιο και την αγορά αμυντικού εξοπλισμού από τους Γερμανούς. Εδώ είναι που βρίσκει την τέλεια εφαρμογή του το κλασσικό Καραγκιόζειο δόγμα “τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.