Η Νέα Τάξη και η Ευρώπη της Γερμανίας ηττήθηκαν πανηγυρικά την ίδια μέρα σε δύο μεγάλες χώρες . Μετά τη νίκη της Κριστίνα Κίρτσνερ στην Αργεντινή, ο Μπόρις Τζόνσον κατάφερε τελικά να ανοίξει το δρόμο για την χωρίς επιστροφή έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρώπη της Γερμανίας, η οποία ύστερα από την εξέλιξη αυτή βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις, με τον επίμονο Brexitier Τζόνσον να κερδίζει την τελευταία και πιο κρίσιμη μάχη που αποτελεί προσωπικό του θρίαμβο. Και αυτό  ύστερα από μια ταραχώδη περίοδο όπου η Νέα Τάξη και η Ευρώπη της Γερμανίας με εμπροσθοφυλακή τους Εργατικούς και τους Φιλελεύθερους έκαναν τα πάντα για να αποτρέψουν το Brexit αλλά και τις εκλογές στις οποίες είναι βέβαιο ότι τα δύο αυτά κόμματα θα καταποντιστούν. Τελικά, το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου ύστερα από την επίσημη έγκριση που δόθηκε από τις Βρυξέλλες για αναβολή της εξόδου της Βρετανίας από την Ένωση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020. 

Η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού αποτελεί μια κίνηση – ματ, με δεδομένη  τη δημοσκοπική του υπεροχή. Το Συντηρητικό Κόμμα του φιλέλληνα πρωθυπουργού της Βρετανίας διατηρεί τεράστιο προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος του Τζέρεμυ Κόρμπιν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinium, τα ποσοστά υπέρ των Συντηρητικών αυξήθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με μια προηγούμενη μέτρηση πριν από οκτώ ημέρες και ανέρχονται στο 40%, ενώ το Εργατικό Κόμμα παραμένει σταθερό στο 24%. Το φιλελε των Φιλελεύθερων Δημοκρατών κατέγραψε πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας, στο 15%, ενώ το κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ βρίσκεται στο 10%.

Ο Μπόρις Τζόνσον εξελέγη από το μέλη του κόμματός του τον Ιούλιο για να ξεπεράσει το αδιέξοδο γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Πρότεινε τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, αφού απέτυχε να περάσει τη συμφωνία για το διαζύγιο από το κοινοβούλιο εγκαίρως, προκειμένου η χώρα να φύγει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Τελικά φαίνεται ότι για άλλη μια φορά στην πορεία της παγκόσμιας ιστορίας, οι Βρετανοί θα είναι εκείνοι που θα νικήσουν τους Γερμανούς στις αλλεπάλληλες προσπάθειές τους να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αμην.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.