Φουντώνει το κίνημα κατά της εγκατάστασης Μουσουλμάνων εποίκων στην Ηπειρωτική Ελλάδα, οι περισσότεροι από τους οποίους θα μείνουν μόνιμα εδώ, αλλοιώνοντας αλματωδώς την εθνολογική σύνθεση της χώρας μας με προοπτική την Ισλαμοποίησή της στο ορατό μέλλον.

Νέες αντιδράσεις, αντίστοιχες εκείνων  στα Βρασνά, στις Σέρρες, και αλλού σημειώθηκαν τη νύχτα στα Γιαννιτσά και στην ε.ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών στο ύψους των διοδίων του Στρυμονικού, καθώς ομάδες κατοίκων, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν λεωφορεία με Μουσουλμάνους εποίκους να φτάσουν στους προορισμούς τους, σε ξενοδοχεία όπου και πρόκειται να φιλοξενηθούν, με χρήματα του ελληνικού κράτους, δηλ. των Ελλήνων φορολογουμένων.

Σύμφωνα με το grtimes.gr τα δύο λεωφορεία που κατευθύνονταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Γιαννιτσών, έφθασαν από παράδρομο στον προορισμό τους. Το ίδιο συνέβη και με το ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ξενοδοχείο των Σερρών.

Πιο έντονη ήταν η διαμαρτυρία που εκδηλώθηκε κατά τις 10:30 το βράδυ εχθές, στο 5ο χλμ Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης, όταν 30-40 άτομα έκλεισαν το δρόμο για να εμποδίσουν την προσέγγιση σε ξενοδοχείο, των Μουσουλμάνων που μεταφέρονταν από τα νησιά. Το θέμα επιλύθηκε καθώς τα λεωφορεία έφθασαν στον προορισμό τους , από παράδρομο. Όσοι είχαν συγκεντρωθεί σε αντίδραση για την έλευση προσφύγων και μεταναστών, διαλύθηκαν περί τις 6 το πρωί σήμερα. Δείτε το βίντεο από το logospellas.gr:

Διωγμός του λεωφορείου με τους μετανάστες, ένταση με την Αστυνομία, Γιαννιτσά, 03 11 2019

Κάτι αντίστοιχο, μπλόκο στο δρόμο, επιχείρησε να κάνει μικρότερη ομάδα ατόμων στο ύψος των διοδίων του Στρυμονικού, αλλά και σε εκείνη την περίπτωση το ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες πέρασε χωρίς πρόβλημα και έφθασε στον προορισμό του.

Σκύδρα

Οι κάτοικοι της Σκύδρας, οι οποίοι απειλούν ότι θα πάρουν τις καραμπίνες με σκοπό να εμποδίσουν την πιθανή εγκατάσταση Μουσουλμάνων εποίκων στην περιοχή τους. Δηλώνουν πως η κατάσταση στην Πέλλα έχει φτάσει στο απροχώρητο και προειδοποιούν την Πολιτεία πως οι αντιδράσεις τους δεν θα έχουν προηγούμενο. Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που διαδραματίζονται τέτοιες σκηνές το τελευταίο διάστημα. Πριν από μία εβδομάδα, ένταση είχε προκληθεί και στα Βρασνά Θεσσαλονίκης για τον ίδιο λόγο. Κάτοικοι της περιοχής είχαν αποκλείσει κομβικά σημεία, προκειμένου να μην φτάσουν εκεί λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες. Και δεν θα είναι οι τελευταίες.

Γ. Κουμουτσάκος για προσφυγικό

 

Χίος

Τον δρόμο που οδηγεί στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο έκλεισαν, από τις 6.30 το πρωί σήμερα, κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαλκειός που ζητούν να κλείσει το Κέντρο, του οποίου ο πληθυσμός έχει φτάσει τους 5.000 ανθρώπους.Αποτέλεσμα του αποκλεισμού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ήταν να μην καταφέρουν φθάσουν στο ΚΥΤ οι εργαζόμενοι.

Όπως μεταδίδει το Politischios.gr, οι κάτοικοι των Καμποχώρων βρέθηκαν στους δρόμους από τα ξημερώματα της Δευτέρας , αποκλείοντας τη δίοδο των οχημάτων προς τη ΒΙ.ΑΛ., ως «μία πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας στον εγκλωβισμό χιλιάδων ατόμων στο Κ.Υ.Τ. του Χαλκειούς και στην ανεξέλεγκτη επέκταση της δομής φιλοξενίας στις πέριξ ιδιωτικές εκτάσεις».

Οι κάτοικοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει «να βγάζει εκτός κάδρου» τη Χίο, δίνοντας βάση μόνο στη Λέσβο και στη Σάμο όσον αφορά στην επιχείρηση αποσυμφόρησης, αναφέρει το site.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Δείτε επίσης

 

Πηγή : Πρωτο Θέμα

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.