Με βέβαιη την εκλογική του επικράτηση στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου τρέχοντος και αφήνοντας πίσω την επιμονή για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε ότι θα βγάλει τη χώρα του από την Ένωση τον Ιανουάριο, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις εκλογές αυτές «τις σημαντικότερες σε μια γενιά». Και αυτό δεν αφορά μόνο την Μεγάλη Βρετανία, συμπληρώνουμε εμείς, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα ειδικότερα, αφού με την οριστικοποίηση του Brexit, στο οποίο αντιτάχθηκε με λύσσα η καθεστηκυία τάξη, αρχίζει το ξήλωμα του πουλόβερ της Ευρώπης της Γερμανίας.

«Είναι υπέροχο που βλέπω εδώ τόσους πολλούς από εσάς στην έναρξη αυτών που νομίζω ότι είναι οι σημαντικότερες εκλογές που έχει οργανώσει η χώρα μας εδώ και μια γενιά», είπε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία.
Ο Τζόνσον υποσχέθηκε ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές θα ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων ώστε να ολοκληρωθεί το Brexit τον Ιανουάριο «και να αφήσουμε την αβεβαιότητα πίσω μας», όπως είπε.

Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Συντηρητικό κόμμα στις εκλογές, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με το «σόου τρόμου» δύο δημοψηφισμάτων εάν εκλεγεί ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών.
Σημαίνοντας επίσημα την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας έξω από την κατοικία του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον δήλωσε ότι εάν επιστρέψει στην εξουσία με πλειοψηφία θα προχωρήσει άμεσα στην επικύρωση της συμφωνίας του για το Brexit.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.