Σημαντικό μέλος της “συμμορίας δραχμής” διορίστηκε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου απο τον επίσης ύποπτο για συμμετοχή στην ίδια συμμορία Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου. Αυτό αποκάλυψαν οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη Αθανάσιος Μπούρας οιοίοι γεμάτοι με ιερή αγανάκτηση κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι αγανακτησμένοι ευρωλάγνοι βουλευτές:

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 26333/03.03.2017 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, καθορίζεται η λειτουργία και η συγκρότηση της 11μελούς Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου. Για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής, επελέγη ο Γιαν Κρέγκελ, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Levy των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κρέγκελ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι «το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα». Ακόμη, έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης:

  • Με ποια κριτήρια επελέγησαν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου;

  • Θεωρεί λογική την επιλογή του κ. Κρέγκελ, ενός πολέμιου του ευρώ, για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής που θα κληθεί να διατυπώσει προτάσεις για την αναπτυξιακή πολιτική μιας χώρας που ανήκει στην ευρωζώνη;

Η αξιότιμοι Μπακογιάννη και Μπούρας, ίσως θα έπρεπε να εγκαλέσουν και τον νέο πλανητάρχη Ντόναλντ Τράμπ για την αναμφισβήτητη συμμετοχή του στη “συμμορία της δραχμής”,όπως ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές με τις γνωστές δηλώσεις του ότι, “η Ελλάδα πρέπει να φύγει απο το ευρώ”. Μέχρι πρότινος η κα Μπακογιάννη όπως και όλη η ιερή οικογένεια του Μητσοτακέϊκου, ήταν προσκολημμένη στην Ουάσιγκτον. Ειλικρινά συμμεριζόμαστε την αμηχανία τους τώρα που ο νέος οικοδεσπότης του Λευκού οίκου άλλαξε εντελώς πορεία πό τους παλαιούς Προεδρικούς φίλους της οικογένειας.

#ixzz4bIqtl0eL