Μόνο μια πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να καταφέρει το αδιανόητο. Να συμφωνήσει με τους τρελούς δανειστές, να πληρώνουν φόρο και όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ ετησίως δηλ. 500 ευρώ το μήνα! Η Ύπατη Αρμοστία στην εδώ αποικία του Βερολίνου, αποδέχτηκαν άλλη μια εξωφρενική απαίτηση των αφεντικών. Να μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τις 6.000 ευρώ και συγκεκριμένα στις 5.900 ευρώ – αντί 8.636 σήμερα.

Η είδηση αυτή πέρασε στα ψιλά για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ότι και να μας κάνουν πλέον οι δανειστές – βασανιστές, περνάει περίπου αδιάφορα. Και κατά δεύτερο λόγο, είναι τόσο εξωφρενική που δύσκολα γίνεται πιστευτή.Και δεν έχει έρθει ακόμα η Πρωταπριλιά.

Βέβαια, το νέο φορολογικό καθεστώς συμφωνήθηκε να ισχύει για τα εισοδήματα του 2019, δηλαδή αυτά που θα δηλωθούν το 2020, αν δηλ. υπάρχουν μέχρι τότε εισοδήματα να φοεολογηθούν. Αλλά και η επερχόμενη διάδοχοι της ΠΦΑ η μεταμοντέρνα ευρωμνημονιακή δεξιά, με χαρά θα υλοποιήσει το αριστερό επίτευγμα, αφού Αλέξης και Κυριάκος είναι πλέον Σιαμαίοι αδερφοί. Όπως είναι πασιφανές, προσκυνούν γονατιστοί και στα τέσσερα το ίδιο ιερό δόγμα του “πάση θυσία στο ευρώ” ή αλιώς “σφάξε με Αγά μου να αγιάσω” ‘η αλιώς “μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστέ μη δώσετε”. Εδώ είναι άλλωστε Μπαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε όπως θα έλεγε και ο Ντίνος Χρισιτανόπουλος.

Σύμφωνα με τα αξιοπρεπή ρεπορτάζ των οικονομικών συντακτών των κατοχικών ΜΜΕ, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συμφώνησε στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, προκειμένου να εξοικονομηθεί μία μονάδα του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ, από τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για την περίοδο μετά το 2018.Στόχος είναι να αποφευχθούν δημοσιονομικές τρύπες στους προϋπολογισμούς των ετών 2019 – 2021 που θα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Η εξέλιξη αυτή θα πλήξει το σύνολο των φορολογούμενων, κυρίως όμως όσους βρίσκονται στα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια, ενώ πολύ πιθανό είναι και το ενδεχόμενο και της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας και των συντελεστών.

Σωπάτε καλέ, πώς το καταλάβατε…