Ούτε τον Απρίλιο δεν πρόκειται να κλείσει η συμφωνία όπως αναφέρει το Reuters και έτσι η χώρα τραβάει την ανηφόρα χωρίς πυξίδα και ελπίδα. Στο μεταξύ, συνεχίζεται το ξεπούλημα των ασημικών, με τη ΔΕΗ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για παραχώρησή της σε ιδιώτες. Μέχρι τις αρχές καλοκαιριού οι διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών κοινής οφέλειας θα έχουν διοριστεί και θα ελέγχονται πλέον από το Υπερταμείο υπο την κατοχή των δανειστών.
Την ίδια ώρα, η απονέκρωση της ελληνικής οικονομίας καλά κρατεί. Μισό εκατομύριο Έλληνες πολίτες τρεφονται με συσσίτια, η ανεργία ανηφορίζει, οι συντάξεις και μισθοί κατηφορίζουν.Παρ’ όλα αυτά, εκτός από τους εντεταλμένους Γερμανοτσολιάδες, υπάρχουν ακόμα ψεκασμένοι, αν και ολοένα λιγότεροι, που παραμένουν μαρμαρωμένοι από το θλιβερό “πάση θυσία στο ευρώ”.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιμένει στο “success story” ή “true story” όπως μετονόμασε ο ίδιος την υποτιθέμενη ανάπτυξη που αναμένεται εδώ και οχτώ χρόνια και αναβάλλεται πάντοτε. Αυ΄τη η αναβολή της ανάπτυξης έχει πάρει χαρακτήρα μονιμότητας. Το ίδιο και οι εξαγγελίες για την έλευσή της. Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει χαμογελαστός την αισιοδοξία τους για τις διαπραγματεύεσεις με τους βασανιστές μας, υποστηρίζοντας πάντα ότι οσονούπω μπαίνουμε σε φάση ανάκαμψης !
Η εικονική αισιοδοξία αποτελεί τη μόνιμη επωδό επίσης από τους αργυρώνητους Εφιάλτες-παπαγαλιστές του συστήματος. Μια ροζέ αισιοδοξία που είναι σαν τον ουρανό. Όσο την πλησιάζεις τόσο απομακρύνεται. Είναι προφανές ότι οι σύγχρονοι εκτελεστές του ελληνικού λαού έχουν ζαλιστεί από τα συνεχόμενα μαχαιρώματα που εισπράττουν από τα αφεντικά τους, του Πασάδες της δύσης. Γι΄αυτό και το μόνο που τους μένει είναι να πέφτουν στα τέσσερα και να αναφωνούν : «Σφάξε Αγά μου ν΄αγιάσω»