“Τι Πλαστήρας Τι Παπάγος, μαύρος σκύλος άσπρος σκύλος, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά” δήλωνε από τη Μόσχα ο Γενικός Γραμματέας του παράνομου τότε ΚΚΕ λίγο πριν τις εκλογές του 1952, όπου τελικά κυριάρχησε ο “κουμουνιστοφάγος” Στρατάρχης Παπάγος με το κόμμα του ακροδεξιού Συναγερμού και έβαλε την αριστερά στον γύψο για πολλές δεκαετίες.

Στην προεκλογική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε  στις εκλογές εκέινες σε κλίμα ακραίας πόλωσης και άγριας τρομοκρατίας υπέρ του Αλ. Παπάγου, τα συνθήματα που κυριάρχησαν  στις συγκεντρώσεις του τελευταίου ήταν : «Κάτω οι φαυλοκράτες», «Κάτω ο μαύρος γάτος» (για τον Πλαστήρα τον οποίο οι οπαδοί του αποκαλούσαν «Μαύρο καβαλάρη»).

Στις συγκεντρώσεις της ΕΔΑ που ήταν το κομματικό προκάλημα του ΚΚΕ, επικρατούσαν ανάλογα πολωτικά συνθήματα του τύπου : «Μαύρο στους μαύρους Πλαστήρα και Παπάγο». Τελικά ο “μαύρος” Παπάγος  κυριάρχησε και η αριστερά έμεινε στη γωνία για πολλές πολλές δεκαετίες, μέχρι τώρα που η Πρώτη Φορά Αριστερά το Αλέξη μας γονάτισε με το “πάση θυσία στο ευρώ” και οι επίγονοι του Νίκου Ζαχαριάδη, έφτασαν στο σημείο να ισοπεδώνουν τη δραχμή με το ευρώ κι αναβιώνοντας το καταδικασμένη από την ιστορία πολιτική του “Τι Πλαστήρας Τι Παπάγος”