Ο καπνός του πολέμου ανάμεσα στη Γερμανία των Μέρκελ – Σόίμπλε και των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τράμπ έχει ήδη σηκωθεί στον αέρα. Μετά τις δεικτικές δηλώσεις της Αγκέλα Μέρκελ  σε σχέση με την πρόσφατη συνέντευξη Τράμπ ο οποίος κατήγγειλε την Ευρώπη της Γερμανίας, ο υπερ-υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξιφούλκησε ενάντια στον νέο πλανητάρχη υπερασπιζόμενος τα αγαθά της παγκοσμιοποίησης που προωθεί σε αγαστή σύμπλευση με τις προηγούμενες ηγεσίες των Κλίντον-Ομπάμα. Αναφέρθηκε στους κινδύνους από τις εμπορικές πολιτικές προστατευτισμού, τονίζοντας ότι, οι προερχόμενες από τη Ρωσία «πλαστές ειδήσεις», όπως τις αποκάλεσε, ισοδυναμούν με πόλεμο προπαγάνδας.

«Όποιος θέλει ανάπτυξη -και πιστεύω πως αυτή η κυβέρνηση (του Ντόναλντ Τραμπ) θα είναι μια κυβέρνηση φιλική προς την ανάπτυξη- πρέπει να είναι υπέρ των ανοικτών αγορών», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

«Ο προστατευτισμός μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα πλεονεκτήματα, όμως είναι πάντα βλαβερός μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Σόιμπλε έδωσε τη συνέντευξη πριν από τη δημοσίευση μιας συνέντευξης του Τραμπ στη γερμανική εφημερίδα Bild, στην οποία ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί να επιβάλει δασμό 35% στα οχήματα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης πως οι χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν απόπειρες επηρεασμού της πολιτικής μέσω πλαστών ειδήσεων, υπογραμμίζοντας την προβεβλημένη υπόθεση μιας μικρής Γερμανορωσίδας, για την οποία ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως απήχθη και βιάσθηκε από μετανάστες στο Βερολίνο, ένας ισχυρισμός που αργότερα απορρίφθηκε από τις γερμανικές αρχές.

«Μερικοί παραπλανώνται από πλαστές ειδήσεις της ρωσόφωνης, κρατικά χρηματοδοτούμενης και κατευθυνόμενης τηλεόρασης», δήλωσε ο Σόιμπλε. «Αυτό μόνο ως πόλεμος προπαγάνδας μπορεί να περιγραφε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι, η Ευρώπη της Γερμανίας θα τα βρει πολύ σκούρα με τον Ντόναλντ και τις ανατροπές που συντελούνται σε όλη την Ευρώπη.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.