Σαφή επιβεβαίωση περί του διορισμού 2.500 ατόμων σε hot spots, τα οποία όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην εργασία τους (!), έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας (φωτό). Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι τον περασμένο Μάρτιο όντως εκπονήθηκε ένα πρόγραμμα για τη στελέχωση των hot spots, ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, παρατηρήθηκε ότι όσα καταγγέλλονται είναι αληθή: «Δηλαδή, ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας, δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν».

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, το θέμα που απασχολεί τον ίδιο και τους συναρμόδιους υπουργούς «δεν είναι πού κάθονται, αλλά πού δουλεύουν, και σε αυτό προσανατολιζόμαστε με τον Γιάννη Μουζάλα, την Εφη Αχτσιόγλου και τη Ράνια Αντωνοπούλου, για το πώς θα λυθεί».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι πρόσφυγες και μετανάστες κατά την πρόσφατη επέλαση του χιονιά, ο κ. Βίτσας αναγνώρισε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν είχε προετοιμαστεί επαρκώς, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. «Δεν σημαίνει ότι, αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, θα πρέπει να οδηγούν κάθε φορά σε παραίτηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: https://goo.gl/mqwNII

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.