Σωθήκαμε.Ο απίθανος  ευρωλάγνος φιγουρατζής Βαρουφάκης, γνωστός και ως “Μπαρουφάκης”, εξήγγειλε τη δημιουργία πολιτικού κόμματος με το γελοίο όνομα DiEM 25, με το οποίο θα μας βγάλει όπως υπόσχεται από τα βάσανα, παραμένοντας όμως στην “στοργική αγκαλιά” της ευρωζώνης. Φανατικός Ευρωπαϊστής όπως δήλωσε, δεν έχει τσίπα και επιμένει να μοστράρεται μπροστά στον ελληνικό λαό, του οποίου την εξόντωση προώθησε με τις καταστροφικές,δημοσιοσχεσίτικες παρατεταμένες διαπραγματεύσεις το 2015.

Ο κύριος” Μπαρουφάκης”, ως άλλη μια ασώματος κεφαλή,συνωστίζεται πίσω απο πολλές άλλες και άλλους “σωτήρες” που υπόσχονται να σώσουν την ταλαίπωρη Ελλάδα, ως καλοί λογιστές και διαχειριστές μέσα στην αδιέξοδη ευρωφυλακή. Έμπλεος εγωκεντρικού ενθουσιασμού και αυτοθασμού, δηλώνει ότι, «οι προτάσεις μας για μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα και την Ευρώπη θα παρουσιαστούν στις προσεχείς ευρωεκλογές στους ψηφοφόρους».Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, είπε ότι η Ελλάδα από το 2010 βρίσκεται σε πτώχευση και σε «καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας».
Υπογράμμισε ότι ο μόνος δρόμος για να ανακάμψει και να βγει από την κρίση η ελληνική οικονομία, είναι να υπάρξει άμεσα δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας και αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων. (Σώπα καλέ τι μας λες).
Μεταξύ άλλων λουστραρισμένων αρλουμπολογιών, πρότεινε -αν είναι δυνατόν- να αναβάλλονται μονομερώς οι αποπληρωμές σε ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM-EFSF και να δρομολογηθεί πολιτική παραμονής εντός της ευρωζώνης υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Στο ερώτημα αν η ευρωπαϊκή πολιτική του κίνηση DiEM 25, θα λάβει μέρος στις εκλογές είπε: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, αυτές οι προτάσεις μας να τεθούν στην κρίση των ψηφοφόρων στις επόμενες ευρωεκλογές, με τον τρόπο που θα αποφασίσουμε από τη βάση», ενώ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσίασε και τοπικά στελέχη της κίνησης DiEM 25, από τη Θεσσαλονίκη, στη συντριπτική τους πλειονότητα νεαρής ηλικίας.
Χαρακτήρισε το DiEM 25 αυθεντικό, πανευρωπαϊκό, διεθνιστικό κίνημα, στράφηκε εναντίον όσων ταυτίζουν την Ευρώπη με την «ανίερη συμμαχία των κκ Βίζερ, Ντάϊσελμπλουμ, Eurogroup και Σία», ενώ κατηγόρησε όσους τον χαρακτηρίζουν αντιευρωπαϊστή. «Είμαστε φανατικά ευρωπαϊστές» δήλωσε βαρύγδουπα και Μπαρουφακικά και ανέφερε ότι, το DiEM 25 ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την διαφάνεια στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ανέφερε με τη γνωσ΄τη του έπαρση ότι διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Εμανουέλ Μακρόν -αλοίμονο να ήταν αλιώς- και ευχήθηκε να επικρατήσει στον δεύτερο γύρο «απέναντι στα πολιτικά τέρατα», όπως χαρακτήρισε το κόμμα της κ. Λεπέν. «Όμως ο Εμμανουέλ θα κερδίσει χάνοντας, αφού θα είναι ένας πρόεδρος χωρίς κόμμα και με ελάχιστες εξουσίες» είπε.

Που και που λέει και κάτι σωστό, ο mister “Μπαρουφάκης”,αναδεικνύοντας έτσι την αμφίσημη και αντιφατική του προσωπικότητα.