Παναγιώτης Αποστόλου
Τα 153 ανδρείκελα της κυβερνητικής πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο (ταφόπλακα) με τα προαπαιτούμενα της β΄ αξιολόγησης!
Ωστόσο, η βάση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση, ουσιαστικά του Δ΄ Μνημονίου, κυριολεκτικά βράζει! Θεωρεί ότι, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ανατραπεί και να αλλάξει άρδην η πλεύση του κόμματος! Από τη στιγμή που το μεγάλο ατού του, όπως παρουσιαζόταν από τον Αλέξη Τσίπρα και τους παρατρεχάμενούς του, δηλαδή η απομείωση του χρέους, αποδείχτηκε πως ήταν “άνθρακας ο θησαυρός”!
Η 15η Ιουνίου είναι μια καθοριστική ημέρα! Τότε στο Eurogroup θα φανεί εάν με την επικύρωση της συμφωνίας θα περιλαμβάνεται και η ρύθμιση του ελληνικού χρέους!

Άρχισαν …τα όργανα!

Επιπρόσθετα, 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι λίγες ημέρες πριν είχαν ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, κατέθεσαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, όπου ζητούν την κατάργηση της ρύθμισης που απελευθερώνει τις απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία (μετράει ως αντιδραστική πολιτική κίνηση άσχετα αν ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γιαβρόγλου την απέρριψε)!
Παραιτήθηκε από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του αποτελέσματος του Eurogroup, ο “ιστορικός” του κόμματος Χάρης Γολέμης! Ο οποίος παραιτήθηκε και από διευθυντής του ινστιτούτου “Νίκος Πουλαντζάς”! Ο οποίος μαζί με άλλους 12 της Κ. Ε. κατά τις τελευταίες διεργασίες της είχε υπογράψει σκληρή επιστολή για τους χειρισμούς Τσίπρα!
Ο Βούτσης επίσης, ήταν λάβρος κατά των νέων δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε για το χρέος και με τις οποίες σιωπηλώς τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας!
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα, που μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχε εκδηλωθεί με τέτοια ένταση και από ότι μαθαίνουμε το εισπράττει ο Πρωθυπουργός, γι΄ αυτό είναι πολύ προβληματισμένος!

Έρχεται ο …Στουρνάρας

Εάν λοιπόν τα πράγματα στραβώσουν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, στα σχέδια της Νεοναζιστικής Γερμανίας, είναι να μας επιβάλει για Πρωθυπουργό, τεχνοκράτη, σύμφωνα με το πετυχημένο εγχείρημα του Λουκά Παπαδήμου!
Δείτε τι ακριβώς έγραφα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στο άρθρο μου στην ΕΩ με τίτλο:
“Έρχεται …έρχεται ο Στουρνάρας”!
«Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσθε όλοι, πως οι δανειστές – τοκογλύφοι “εταίροι” μας φέρνουν με τα χίλια ως δοτό Πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα. Το γράφουμε, το φωνάζουμε μήνες τώρα. Γιατί, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καθημερινώς αυξανόμενη οργή όλων των τάξεων της Κοινωνίας μας. Ούτε βεβαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο θεωρούν πλέον ανεπαρκή και πως δεν μπορεί να δημιουργήσει ως Πρωθυπουργός, αλλαγή του κακού κλίματος και την μεταστροφή της Κοινωνίας. Έτσι, πιθανότατα θα οδηγηθούμε στη λύση Γιάννη Στουρνάρα. Ο οποίος ενδεχομένως και να μας περάσει στην εποχή της δραχμής, αφού θεωρείται ειλημμένη η απόφαση της Γερμανίας για την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ».
Πηγή : Freepen

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.