Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και ο Ντόναλντ Τραμπ (φωτό) έχει αρχίσει να θέτει τα θεμέλια για την υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Μία από αυτές ήταν και η απέλαση των παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον νέο εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας Σον Σπάισερ, οι πρώτοι που θα στοχοθετηθούν στο πλαίσιο των απελάσεων θα είναι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά που έχουν ποινικό μητρώο ή σε βάρος των οποίων εκκρεμούν ποινικές διώξεις.

«Αυτοί που ενδέχεται να εγκληματήσουν ή το έχουν κάνει ήδη, όσοι έχουν ποινικό μητρώο ή υπάρχει ανοιχτός φάκελος της Δικαιοσύνης σε βάρος τους» είναι «αυτοί στους οποίους θα επικεντρωθούμε» ανέφερε ο Σπάισερ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Και συνέχισε λέγοντας: «Κατόπιν, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά προσώπων που θα πρέπει να ταυτοποιήσουμε, αυτοί που έχουν παραμείνει στη χώρα μετά τη λήξη της βίζας τους, αυτοί που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, προς το παρόν όμως θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτούς που έχουν διαπράξει εγκλήματα στη χώρα μας».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας ο νέος πρόεδρος αρχικά είχε απειλήσει ότι θα απελαύνονταν και τα 11.000.000 των παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ χωρίς χαρτιά. Ωστόσο, αργότερα δεσμεύθηκε ότι θα απελαθούν κατά προτεραιότητα τα κακοποιά στοιχεία.

Πηγή: https://goo.gl/OcsrxT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.