Η βίαιη κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς 1941-44 άφησε πίσω της 700.000 νεκρούς, 1,5 εκ. άστεγους και μια ερειπωμένη χώρα. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν αθώους στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κοκκινιά και αλλού,ισοπέδωσαν και έκαψαν πάνω από 500 χωριά και πόλεις, φέρθηκαν με κτηνώδη τρόπο στην κατεχόμενη χώρα.

Μισό αιώνα χρόνια αργότερα οι Γερμανοί ξανάρχονται. Αυτή τη φορά καταλαμβάνουν και πάλι την Ελλάδα όχι με πάντζερ, Γκεστάπο και SS αλλά με ένα πιο πονηρό και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Με τον έλεγχο του νομίσματος που παρέδωσαν στα χέρια τους ντόπιοι νεο-Γερμανοτσολιάδες. Και συνεχίζουν να το κάνουν.

Με το νόμισμα που ελέγχουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εδρεύει στην Φραγκφούρτη, ελέγχουν τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες χρηματοδοτούν τα ΜΜΕ τα οποία πληρώνουν στρατιές πουλημένων δημοσιογράφων για να επιτελούν πιο αποτελεσματικά το έργο της Γκεστάπο. Ελέγχουν το μυαλό των πολιτών, μοιράζοντας φόβο, λέγοντας ψέματα και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.

Αρωγοί στο σύστημα ελέγχου της πολιτικής βούλησης είναι στρατιές τραπεζιτών, αναλυτών, οικονομολόγων, και διάφοροι τυχοδιώκτες πρόθυμοι να κάνουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι «οι άνθρωποι περπατούν με τα χέρια και όχι με τα πόδια». Είναι τόσο τεράστιος ο βομβαρδισμός από τις απίθανες στρεβλώσεις που σερβίρουν τα ΜΜΕ που κάτι μένει τελικά. Πες ψέματα όλο και κάτι θα μείνει έλεγε ο Γιόζεφ Γκέμπελς, πατέρας των σύγχρονων διαστρεβλωτών της πραγματικότητας, γεννήτορας της φαιάς προπαγάνδας

Το σύστημα αξιοποιεί και ένα άλλο σύγχρονο κόλπο. Αφήνει ανενόχλητες τις διαμαρτυρίες,απεργίες, κινητοποιήσεις ακόμα και τις ύβρεις. Δεν τουφεκίζει τους εχθρούς, απλώς τους φιμώνει ή τους λοιδορεί. Δεν βασανίζει τους διαμαρτυρόμενους, απλώς τους αφήνει να εκτονωθούν. Με τη βελούδινη αυτή μέθοδο αποφεύγονται τα κύματα μαζικής οργής και αποτρέπεται η λαϊκή συσπείρωση.

Η μεταμοντέρνα βελούδινη μέθοδος κατοχής λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης των αγανακτισμένων που χωρίς πυξίδα,στόχους και ηγεσία πελαγοδρομούν και στο τέλος πέφτουν κατάκοποι στην πολυθρόνα του αδιέξοδου της απελπισίας και της ήττας, όπου συνεχίζουν να ψεκάζονται από τα κατοχικά ΜΜΕ.

Διάφοροι “σωτήρες”μέσα και έξω από τη Βουλή, ισχυρίζονται ότι, ο καθένας τους είναι καλύτερος διαχειριστής από τους άλλους για να αντιμετωπίσει τον δεσμοφύλακα μέσα στην ευρωφυλακή. Οχτώ χρόνια τώρα το ίδιο παραμύθι και η ζωή συνεχίζεται  ή μάλλον τελειώνει για τη χώρα μας την οποία βιάζουν ασύδοτα οι απόγονοι των Ναζί με τους εδώ Γερμανοτσολιάδες τους.

Αλλά η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία. Και οι Γερμανοτσολιάδες αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να τη γλιτώσουν όπως οι πρόγονοί τους

2 COMMENTS

 1. Κύριε Κατσανέβα, γράφετε ότι “Μισό αιώνα χρόνια αργότερα οι Γερμανοί ξανάρχονται”. Αυτό δεν είναι ακριβής, πέρασε ο μισός αιώνας, πέρασαν τα 50 χρόνια και θυμήθηκα ότι κάπου διάβασα πως ο Τσώρτσιλ είχε πει τι πρέπει να κάνουμε στη Γερμανία κάθε 50 χρόνια. Και δε χρειάζεται να ξέρουμε εμείς γιατί, ξέρουν οι Γερμανοί. Τώρα που πέρασαν περισσότερα και από 70 χρόνια, το ξέρουμε και εμείς…

  Δεν έχω και μεγάλη γνώση επάνω στα δικαστικά θέματα, αλλά θέλω να ενημερώσω για την εξής σκέψη μου:

  Είμαστε κράτος, είμαστε εθνικά κυρίαρχο κράτος. Ότι και να υπέγραψαν, ότι και να δέχτηκαν κάποιοι κυβερνώντες μας, αυτά δεν είναι τελεσίδικα, δεν είναι οριστικά. Όπως και αν φαίνονται τώρα.
  Πρέπει η Ελλάδα να κλείσει στη φυλακή για εσχάτη προδοσία, όλους αυτούς που την κατέστρεψαν, αυτούς που την καταχρέωσαν και αυτούς που την ξεπούλησαν και την ξεπουλάνε. Και βεβαίως η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
  Και όλες οι υπογραφές τους δε θα “δένουν” την Ελλάδα, όταν αυτοί καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία. Ότι δέχτηκαν οι κυβερνώντες μας, απλά δε θα ισχύει.
  Όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο.
  Δε θα εξηγήσω τώρα επακριβώς γιατί το χρέος μας είναι δήθεν, αφού το 70% του προέκυψε από τις χρηματοδοτήσεις των ιδιωτικών μας τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ (οι ΓΑΠ, Παπαδήμος και Σαμαράς έδωσαν πάνω από 200 δις Ευρώ για χρηματοδότηση – ανακεφαλαιοποιήσεις και κρατικές εγγυήσεις), αλλά όμως ακόμα και αν δεν ήταν ψεύτικο, με παράδειγμα την Ισλανδία και το …Μεταξά μπορεί πολύ εύκολα να μας το διαγράψουν τα διεθνή δικαστήρια. Πολύ εύκολα αλλά και επιβάλλεται να γίνει αυτό.-

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.