Εκκληση από Δούρου και Μίχαλο στον υπουργό Οικονομίας να αλλάξει ο νόμος  προτού επέλθει τσουνάμι στην αγορά!

K ίνδυνος για μπαράζ λουκέτων σε επιχειρήσεις που λόγω της κρίσης δεν πληρούν πια τις προϋποθέσεις του νόμου περί Ανωνύμων Εταιριών, ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, απειλεί την αγορά.

Με κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο εκλεκτός της ΝΔ, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος ζητούν την τροποποίηση του νόμου που θα προσφέρει «ανάσα» στις επιχειρήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι περιφέρειες υποχρεούνται να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες για τη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων που βρίσκονται στη διοικητική δικαιοδοσία τους, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οπως, για παράδειγμα, όταν η εταιρία δεν έχει το ελάχιστο κεφάλαιο που ορίζεται κάθε φορά από τον νόμο, όταν το σύνολο των ίδιων κεφαλαίων της εταιρίας μειωθεί κάτω από το 1/10 του μετοχικού της κεφαλαίου και όταν η εταιρία δεν έχει υποβάλει οικονομικές καταστάσεις επί μία τριετία. Η εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων είναι δύσκολη στην πράξη, καθώς οι περιφέρειες ή ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να καταφεύγουν στα πρωτοδικεία της έδρας των εταιριών με αίτημα το κλείσιμό τους.

Προκειμένου, λοιπόν, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, που απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους και χειμάζονται στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να μην πάψουν να λειτουργούν, απαιτείται, όπως τονίζουν στην επιστολή τους η κυρία Δούρου και ο κ. Μίχαλος, η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας. Προτείνουν νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στις Α.Ε. να διατηρήσουν την ύπαρξή τους.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.