Ένα νέου είδους συζήτηση – μονόλογου έχει εφεύρει η “συμμορία του ευρώ”, πανικόβλητη απο τη σαρωτική άνοδο του ευρωσκεπτικισμού σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα όπως δείχνουν οι συστημικές δημοσκοπήσεις. “Το θέμα της εξόδου απο το ευρώ δεν πρέπει να  αφήσουμε σαν θέμα ταμπού, πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε όλα τα ενδεχόμενα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή. “Γιατί εδώ που φτάσαμε, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας, η όποια λύση είτε εντός είτε εκτός έχει κόστος. Επομένως, μία σωστή συζήτηση, ανάλυση με νηφαλιότητα σχετικά με τα πιθανά κόστη και οφέλη πρέπει να γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Αυτό θα το κάνουμε εμείς στο γραφείο μας”
Αλλά ο κ.Λιαγκόρβας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, “η έξοδος από την Ευρωζώνη θα είναι το χειρότερο δυνατό ενδεχόμενο….Γιατί η οικονομίας μας δεν είναι η οικονομία της Γερμανίας ή της Αγγλίας για να μπορέσουμε να περπατήσουμε μόνοι μας με το δικό μας εθνικό νόμισμα. Είναι μία οικονομία τραυματισμένη, της οποίας το νόμισμα όποιο και να είναι αυτό, όπως και να λέγεται, θα είναι ένα νόμισμα υποτιμημένο» 

Έτσι, μπήκε και ο ίδιος στη γραμμή που ακολουθεί τελευταία “η συμμορία του ευρώ” με επικεφαλής το συγκρότημα των Αλαφουζαίων του Sky και της Καθημερινής. Οφείλουμε να συζητήσουμε το θέμα του Grexit, λένε οι “συμμορίτες του ευρώ” με την προϋπόποθεση ότι, η συζήτηση θα είναι μονόλογος της μιας άποψης, αυτής δηλ. που θεωρεί ιερή την αρχή για το “πάση θυσία στο ευρώ”

Πρόκειται για τις τελευταία μουγκρίσματα του θηρίου λίγο πριν ξεψυχίσει και το κουφάρι του το κατασπαράξει το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και τους ηγέτες του ο…Κορυδαλός.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.