Ακόμα μεγαλύτερη άνοδος στην αγορά ακινήτων τα επόμενα χρόνια

Ακόμα μεγαλύτερη άνοδος στην αγορά ακινήτων τα επόμενα χρόνια


«Περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο στην αγορά ακινήτων τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο συνέδριο της 22ης Prodexpo που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η ανάπτυξη και η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην αγορά ακινήτων αποτελούν από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης, και στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, τόσο το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσο και η κυβέρνηση είναι ανοικτοί σε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα προταθούν κατά τις εργασίες της 22ης Prodexpo, προκειμένου να αμβλυνθούν εμπόδια στην περαιτέρω άνοδο και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο υπουργός, η ελληνική αγορά ακινήτων έχει ήδη παρουσιάσει σημαντική άνοδο κατά τα δύο τελευταία χρόνια και η κυβέρνηση προσδοκά ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το Ελληνικό, η επέκταση του Κόστα Ναβαρίνο και άλλες παρόμοιου μεγέθους επενδύσεις που προωθούνται, σε συνδυασμό με νομοθετικές παρεμβάσεις, όπως η χρυσή βίζα, η απαλλαγή του ΦΠΑ και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, έχουν ήδη συμβάλει θετικά και θα συνεχίσουν να επενεργούν στην άνοδο της εγχώριας κτηματαγοράς.

Τέλος, τόνισε ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη σημερινή και την προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αγορά και την πρόθεση που υπάρχει και για νέα νομοθετήματα προκειμένου να καταστεί, ακόμη, πιο ανταγωνιστική.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *