Άμεση επίταξη κλινικών ιδιωτικών νοσοκομείων

Άμεση επίταξη κλινικών ιδιωτικών νοσοκομείων


Την άμεση επίταξη κλινικών ιδιωτικών νοσοκομείων ζητεί το Κίνημα Αλλαγής,  για την νοσηλεία ασθενών με τον ιό και την ένταξη ιδιωτών γιατρών για την λειτουργία τους, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει πάνω από όλα τους πολίτες ,όχι μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας.

«Κατά τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός πληρώθηκαν με ασθενείς, όλες οι διαθέσιμες κλίνες COVID», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, συμπληρώνοντας ότι ίδια κατάσταση διαμορφώνεται στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική.

Παρά την τραυματική εμπειρία της Θεσσαλονίκης, σημειώνει το ΚΙΝΑΛ,  η κυβέρνηση δείχνει και πάλι απροετοίμαστη, πορεύεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό.

Το υπουργείο Υγείας, προσθέτει το ΚΙΝΑΛ,  μεθοδεύει τώρα την αναστολή λειτουργίας άλλων, κρίσιμων για την υγεία των πολιτών κλινικών (πχ καρδιοχειρουργικών) για να δημιουργηθούν κλίνες για ασθενείς με τον ιό.

«Αυτή η επιλογή όμως υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, στέλνει τους πολίτες που έχουν σοβαρές ασθένειες στον ιδιωτικό τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση τους», υπογραμμίζει. 

«Είναι ώρα και ο ιδιωτικός τομέας να ενταχθεί επιτέλους στην προσπάθεια κατά της πανδημίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ. 

 

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *