Αν δεν παίρναμε αυτά τα μέτρα, θα έπρεπε να πάμε σε γενικευμένο lockdown

Αν δεν παίρναμε αυτά τα μέτρα, θα έπρεπε να πάμε σε γενικευμένο lockdown


Τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, στις οποίες ανήκει πλέον ολόκληρη η Αττική με εξαίρεση τα νησιά του Αργοσαρωνικού, σχολίασε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου στις «κόκκινες» περιοχές  το λιανεμπόριο, πλην τροφίμων, θα λειτουργεί με το σύστημα click away, ενώ από τη συγκεκριμένη μέθοδο πωλήσεων εξαιρούνται τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα χαρτοβιβλιπωλεία για τα οποία θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η μέθοδος του click inside. 

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι ευθύνεται ειδικά το λιανεμπόριο για την αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο κάθε δραστηριότητα που ανοίγει επιδρά στην κινητικότητα των πολιτών και αυτό επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση. 

Τονίζοντας ότι η εναλλακτική λύση ήταν το γενικευμένο κλείσιμο, ο κ. Σταμπουλιδης εκτίμησε ότι πρέπει να συμπληρωθούν 15 ήμερες για να υπάρχει η εικόνα από τα επιδημιολογικά δεδομένα με το νέο τρόπο λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Τέλος, διευκρίνισε ότι το περιθώριο 2 ωρών δεν αλλάζει (αναφερόεμενος στις «κίτρινες» περιοχές όπου συνεχίζεται η λειτουργία του λιανεμπορίου), ενώ για τα σούπερ μάρκετ σημείωσε ότι μπορούν να πωλούν κανονικά βιομηχανικά προϊόντα.

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *