Απροσπέλαστα νοσοκομεία λόγω του χιονιά

Απροσπέλαστα νοσοκομεία λόγω του χιονιάΤης Ανθής Αγγελοπούλου
[email protected]

Εικόνες που προκαλούν απελπισία δίνει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος από τα νοσοκομεία της Αττικής εν μέσω κακοκαιρίας.

Στο έλεος του χιονιά όπως λέει είναι τα νοσοκομεία καθώς λόγω της χιονόπτωσης πολλοί υγειονομικού δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και όσοι εργάζονταν ήδη από χθες αναγκάστηκαν να μείνουν και σήμερα σερί με αποτέλεσμα να είναι εξαντλημένοι.

Σύμφωνα με τον Γιαννάκο είναι επικίνδυνο αυτό για τους ασθενείς καθώς δεν αντέχει σε ΜΕΘ COVID πάνω από 8 ώρες.

Στο ΚΑΤ, όπως λέει, παρότι οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποίηση από την περασμένη εβδομάδα για  τη λήψη μέτρων λόγω της επερχόμενης χιονόπτωσης δεν έγινε τίποτα. Ο χώρος γύρω από το νοσοκομείο είναι γεμάτος χιόνι. Από την είσοδο αδύνατη η πρόσβαση στα επείγοντα. Πουθενά εκχιονιστικά. Οι δρόμοι γύρω από το νοσοκομείο απροσπέλαστοι και η πρόσβαση ασθενών δύσκολη.

Εγκλωβίσθηκαν τα αυτοκίνητα του προσωπικού  στα πάρκινγκ του νοσοκομείου. Δεν μπορούν να  τα πάρουν   να πάνε σπίτι τους. Το προσωπικό δεν μπορούσε να φύγει γιατί δεν φρόντισαν από το νοσοκομείο για τη μετακίνηση τους από και προς το Σταθμό ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ.

Ένα λεωφορείο που  νοίκιασαν με πρωτοβουλία των υπαλλήλων δεν πήγε.

Το προσωπικό δεν μπορούσε να προσεγγίσει το νοσοκομείο για την απογευματινή και την βραδινή βάρδια και έτσι το προσωπικό που πήγε το πρωί θα κάνει τριπλό βάρδια.

«Ευτυχώς εξασφαλίσαμε στέγη και φαγητό εντός του νοσοκομείου σε όσους συναδέλφους δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους» τόνισε.

Οι εργαζόμενοι όπως λέει ενημερώθηκαν ότι από αύριο θα επιληφθεί των μετακινήσεων του προσωπικού η πολιτική προστασία.

Εισαγωγές κορωνοϊού εν μέσω χιονόπτωσης

Σύμφωνα με τον κ, Γιαννάκο στο Αττικόν που εφημέρευε έως σήμερα πρωί εισήχθησαν 39 ασθενείς με κορωνοϊό και στον Ευαγγελισμό κοντά στους 30 ασθενείς.

Οι εισαγωγές συνεχίζουν να είναι πολλές, όπως λέει ενώ, χαρακτηριστικά αναφέρει ότι στο Αττικόν είχαν μόνο 40 ράντζα με γενικά περιστατικά και ήταν ευχαριστημένοι οι υγειονομικοί γιατί συνήθως όπως καταλαβαίνουμε έχουν περισσότερα.

Το Γεννηματάς εφημέρευε  προχθές και όμως ακόμη έχει 19 ράντζα σε γενικά περιστατικά και 8 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ στις κλινικές, αφού δεν διαθέτει ΜΕΘ COVID.

Μάλιστα μία κλινική έχει 4 διασωληνωμένους  μαζί με  άλλους   40 ασθενείς με κορωνοϊό.

«Τι να προλάβουν να κάνουν τρεις νοσηλεύτριες  στη βάρδια  όταν μόνο οι διασωληνωμένοι θέλουν κανονικά τρεις νοσηλεύτριες   βάρδιας. Οι υπόλοιποι 40 ασθενείς με κορωνοϊό;» επισημαίνει

Το νοσοκομείο του Ρίο έκλεισε χθες την εφημερία του και ακόμη σήμερα  το πρωί είχε ασθενείς στα φορεία  στα ΤΕΠ (9 ασθενείς γενικά περιστατικά και 3 με κορωνοϊό ενώ, υπήρχε και ένας ασθενής διασωληνωμένος στην αναζωογόνηση).

Το ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε σήμερα εφημερία με δύο διασωληνωμένους  ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές.

«Ο ιδιωτικός τομέας  που υποτίθεται μας βοηθάει συνεχίζει να είναι θεατής με μεγάλες τσέπες. Από τις  670 κλίνες που έχουν υποτίθεται επιταχθεί καλυμμένες σήμερα είναι οι 347 και το κράτος πληρώνει για όλες.  Νοσηλεύουν περιστατικά κατόπιν διαλογής που γίνεται στα νοσοκομεία  χαμηλής βαρύτητας» καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Εξακολουθούν να υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Στην Αττική όπως λέει, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Σήμερα εμφανίζονται 2 κενές κλίνες ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό,  4 στο ΚΑΤ,  3 στο Ελπίς.

Εμφανίζονται 6 κενές τις τελευταίες ημέρες στο ΣΩΤΗΡΙΑ και όμως δεν υπάρχουν αφού έχουν  δοθεί για απολύμανση.

Στο νοσοκομείο Νίκαιας 9  διασωληνωμένοι είναι σε κλινικές εκτός ΜΕΘ διότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ COVID. Στο Γεννηματάς είναι 8 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κλινικές, στον Ευαγγελισμό 4 διασωληνωμένοι στις κλινικές, στο Θριάσιο είναι 3  διασωληνωμένοι στις κλινικές και 3 διασωληνωμένοι γενικά περιστατικά επίσης σε απλές κλινικές. Στο Τζάνειο είναι 3  διασωληνωμένοι στις κλινικές, στο Αγία Όλγα 2, στο Αμαλία Φλέμινγκ 2 στο Σισμανόγλειο 2.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *