Άρχισε η ανάκριση για τον Νίκο Παππά

Άρχισε η ανάκριση για τον Νίκο Παππά


Αρχισε η ανάκριση με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο πρώτος μάρτυρας που πέρασε το κατώφλι του ανακριτή του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ήταν ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος φέρεται να ήταν ο διαμεσολαβητής μεταξύ του επιχειρηματία και της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC για τα 3 εκατομμύρια ευρώ, που δόθηκαν ως εγγυητική επιστολή για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.

Η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε μετά από την απόφαση της Βουλής να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης στο πρόσωπο του Νίκου Παππά, για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει, στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή μεταξύ τους.

Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο επιχειρηματίας απέδιδε στον κ. Παππά τον ρόλο του «οργανωτή», με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

naftemporiki.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *