Αργεί η ανάκαμψη στα επαγγελματικά ταξίδια

Αργεί η ανάκαμψη στα επαγγελματικά ταξίδια


Στο δεύτερο μισό του 2023 υπολογίζεται η πλήρης ανάκαμψη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του κλάδου, που έδωσαν το “παρών” σε ειδική συνεδρία στο 32ο Greek Economic Summit. Οπως είπε ο Andreas Scriven, επικεφαλής του τμήματος της φιλοξενίας της Deloitte UK & NS Europe (Hospitality & Leisure Lead Partner, Deloitte UK & NS Europe ) αν και υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί μέχρι να επιστρέψει η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία στα προ πανδημίας επίπεδα, υπάρχει σαφής αύξηση της επιθυμίας των πολιτών για ταξίδια, με τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις να κάνουν λόγο για πλήρη ανάκαμψη στα μέσα του 2023, πάντα εκτός απροόπτου.

Για το ίδιο ζήτημα, ο Δημήτρης Μανίκης, πρόεδρος του ομίλου Wyndham Hotels and Resorts ( President, Europe/Middle East/Eurasia/Africa (EMEA)Wyndham Hotels and Resorts) σημείωσε ότι ο κλάδος της αναψυχής θα ανακάμψει γρηγορότερα, με τα εταιρικά ταξίδια ωστόσο να αργούν ακόμα να ανακάμψουν. Μέχρι τώρα, ο κλάδος επιχειρούσε να ελέγξει το ανεξέλεγκτο, όπως εξήγησε.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα της πανδημίας, οι αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας πλέον έχουν εισέλθει στις πρακτικές της τουριστικής βιομηχανίας και περιγράφονται ως μονόδρομος από τους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά πράγματα. Στο σημείο αυτό, ο Peter Vlitas, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Internova Travel Group, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να προωθούνται οι χώρες που προωθούν την αειφορία και στάθηκε στη σημασία να εισαχθεί ένα πρόγραμμα βαθμολόγησης στους οργανισμούς που ακολουθούν προγράμματα βιωσιμότητας. 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *