Cenergy Holdings: Αισιοδοξία για θετικό έτος

Cenergy Holdings: Αισιοδοξία για θετικό έτος


Στη Cenergy Holdings η θετική εικόνα από την αύξηση των πωλήσεων και την ισχυρή λειτουργική κερδοφορία αντικατοπτρίζει τη δυναμική της εταιρείας, όπως τόνισε η διοίκηση της εταιρείας κατά την ενημέρωση των αναλυτών. Εφαλτήριο αποτελεί  το υψηλό ανεκτέλεστο έργων ύψους 600 εκατ. ευρώ η υλοποίηση των οποίων έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την εταιρεία πέραν της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Όπως τόνισε η ηγεσία της εταιρείας, η Cenergy Holdings προσβλέπει σε ένα θετικό έτος, με σταθερές πωλήσεις που θα στηρίξουν τα λειτουργικά της περιθώρια. Η ισχυρή οργανωτική δομή και η προηγμένη τεχνολογία των εταιρειών της δημιουργούν εμπιστοσύνη για μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στον τομέα των καλωδίων οι ισχυρές ασφαλείς παραγγελίες έργου, η αξιοποίηση της παραγωγικής δυναμικής  καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 η σταθερή ζήτηση για προϊόντα καλωδίων δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον για την Ελληνικά Καλώδια που απέδειξε πως αποτελεί την κινητήριο δύναμη της Cenergy Holdings. Αξίζει να σημειωθεί πως η επένδυση στο εργοστάσιο στην Κόρινθο για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας inter-array καλωδίων έχει πλέον σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο τομέας των καλωδίων εμφανίζει σταθερή ανάπτυξη σε όλες τις επιχειρήσεις του ομίλου, ομαλή εκτέλεση έργων και αύξηση του όγκου προϊόντων.

Στον τομέα των σωλήνων χάλυβα η Σωληνουργεία Κορίνθου παραμένει προσηλωμένη στη διείσδυση σε νέες γεωγραφικές αγορές και στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, π.χ. υποδομές για τον τομέα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, σωλήνες για τη μεταφορά υδρογόνου, τεχνολογίες δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες, σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειες για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, θα βελτιώσουν τη θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου στην αγορά και θα οδηγήσουν στην ανάθεση νέων έργων, που είχαν προσωρινά ανασταλεί λόγω πανδημίας και αναμένεται η οριστικοποίησή τους.

Η εταιρεία επέδειξε σημαντική ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα. Έλαβε μέτρα για να ενισχύσει την παρουσία της σε νέες αγορές στην Ευρώπη, την Αμερική, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία, ενώ παράλληλα ανέλαβε νέα έργα (π.χ. Snam στην Ιταλία, INGL στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, Williams στις ΗΠΑ και μια σειρά υποθαλάσσιων έργων όπως το KEG στη Νορβηγία και το Zendolie στο Τρινιντάντ). Προέβη σε αυστηρή διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης και των αποθεμάτων, που εξασφάλισε επαρκή ρευστότητα. Ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη λύσεων προσανατολισμένων στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

Ένα από τα σημαντικότερα παραδείγματα ήταν η πιστοποίηση σωλήνων μεταφοράς έως και 100% υδρογόνου που επιτεύχθηκε στις αρχές Ιουνίου από τη Σωληνουργεία Κορίνθου μαζί με τη Snam, εταιρεία υποδομών ενέργειας. Αφορά σύμβαση για την κατασκευή σωλήνων 440 χλμ. για το πρώτο δίκτυο στην Ευρώπη μεταφοράς φυσικού αερίου σε υψηλή πίεση, πιστοποιημένο και για τη μεταφορά έως 100% υδρογόνου. Οι σωλήνες κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη. 

Η διοίκηση της Cenergy επισημαίνει ότι ο τομέας του χάλυβα επιδεικνύει ανθεκτικότητα στις συνθήκες της αγοράς και εκτιμά ότι η παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια αυξάνεται ταχύτερα απ’ όσο η παραγωγική ικανότητα των ΑΠΕ και, κατά συνέπεια, αναμένεται να υπάρξει υψηλότερη ζήτηση ενέργειας από ορυκτά καύσιμα. Επομένως, και η ζήτηση για σωλήνες χάλυβα αναμένεται να οδηγηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.   

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *