Δέσμευση Μπάιντεν για αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ με ηλεκτρικά

Δέσμευση Μπάιντεν για αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ με ηλεκτρικά


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε τη Δευτέρα για αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης (δύναμης περίπου 650.000 οχημάτων) με ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς η νέα κυβέρνηση πραγματοποιεί στροφή προς την «καθαρή» ενέργεια.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επίσης κατέχει έναν τεράστιο στόλο οχημάτων, τα οποία θα αντικαταστήσουμε με “καθαρά” ηλεκτρικά οχήματα, που φτιάχνονται εδώ στην Αμερική από Αμερικανούς εργάτες» είπε τη Δευτέρα ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μπάιντεν επέκρινε τους υπάρχοντες κανόνες που επιτρέπουν στα οχήματα να χαρακτηρίζονται ως αμερικανικής κατασκευής όταν αγοράζονται από την αμερικανική κυβέρνηση, ακόμα και αν έχουν πολλά μη αμερικανικής κατασκευής εξαρτήματα. Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι θα έκλεινε «παραθυράκια» που επιτρέπουν βασικά τμήματα, όπως κινητήρες, ατσάλι και γυαλί να κατασκευάζονται στο εξωτερικό για οχήματα που θεωρούνται αμερικανικής κατασκευής.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με το χρονικό πλαίσιο για την αντικατάσταση των υπαρχόντων οχημάτων. Το κόστος της αντικατάστασης των αμερικανικών οχημάτων θα μπορούσε να φτάσει τα 20 δισ. δολάρια ή και παραπάνω.

Το 2019 στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ανήκαν 645.000 οχήματα τα οποία είχαν διανύσει 4,5 δισ. μίλια, καταναλώνοντας 375 εκατ. γαλόνια βενζίνης και ντίζελ, σύμφωνα με τη General Services Administration (GSA). H αμερικανική κυβέρνηση δαπάνησε 4,4 δισ. δολάρια για τα κόστη των ομοσπονδιακών οχημάτων το 2019, όπως ανέφερε η GSA. Από τα οχήματα της αμερικανικής κυβέρνησης, μόλις 3.215 ήταν ηλεκτρικά τον Ιούλιο του 2020.

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να προβεί σε μεγάλη ομοσπονδιακή δέσμευση για την αγορά «καθαρών» οχημάτων και τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς κ.α. στόλους. Επίσης δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και για τη δημιουργία 550.000 σταθμών φόρτισης και επιπλέον δαπάνες για έρευνες «καθαρής» ενέργειας.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *