Διέγραψε τον Μπογδάνο από την ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης

Διέγραψε τον Μπογδάνο από την ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης


Στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από την προσπάθεια του τελευταίου -μεταξύ άλλων-να υπερασπιστεί την συμμετοχή του σε εκδήλωση στο Βίτσι, σστο πλάι  εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.

Η σττάη του βουλευτή προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Δένδια.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν κατά την ομιλία του για την συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας στην Βουλή  ο κ. Μπογδανος είπε ότι κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγκάζει να μιλήσει για Βόρεια Μακεδονία. « Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους κι τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» τόνισε με τον Θ. Παφίλη από το  να απαντά: Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτο αίμα αυτός ο τόπος όταν οι πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λετε τα λέει και η χρυσή Αυγή». 

Στη συνέχεια ο Κ.Μπογδάνος ανέφερε πως «ο αντικομμουνισμος ειναι μια φιλελεύθερη επιλογη που αποτελεί δικαίωμά μας» υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τμήμα των πολιτικών απόψεων που υφίστανται στο εσωτερικό της Ν.Δ. Μάλιστα επιχείρησε να θεμελιώσει ακόμη περισσότερο τον ισχυρισμό του αναφέροντας πως συμμετείχε σε εκδήλωση στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής όπως και του Η.Καδιδιάρη, τονίζοντας ότι παραβρέθηκε στην ίδια εκδήλωση ο βουλευτής της Ν.Δ Ζήσης Τσικαλάγιας όπως και η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου στο νομο.

 Εκεί παρενέβη ο Νικος Δένδιας και μάλιστα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος επανέφερε στην τάξη τον γαλάζιο βουλευτή. «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι. 

Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη», είπε αρχικα φανερά εκνευρισμένος και συνέχισε στο ίδιο υφοσ Και στον ίδιο τόνο: «Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή αυγή   είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεχτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι»! 

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *