Ενίσχυση της συνεργασίας του Πεκίνου με τον ΟΟΣΑ, σε ζητήματα φορολογίας

Ενίσχυση της συνεργασίας του Πεκίνου με τον ΟΟΣΑ, σε ζητήματα φορολογίας


Η Κίνα και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) συμφώνησαν για να ενισχύσουν τη συνεργασία τους, σε ζητήματα παγκόσμιας φορολογίας, όπως ανακοίνωσε χθες, η αρμόδια υπηρεσία φορολογίας (STA).

Η συναίνεση των δύο πλευρών επιτεύχθηκε, μετά από μία συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ του διευθυντή της κινεζικής υπηρεσίας Γουάνγκ Τζαν και του Πασκάλ Σεν-Αμάν διευθυντή του Κέντρου Φορολογικής Πολιτικής και Διοίκησης στον ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κρατικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην Κίνα.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε βάθος, για το ζήτημα του μηχανισμού συνεργασίας για τη συλλογή φόρων και τη διαχείριση του, υπό την παγκόσμια οικονομική και εμπορική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, που προωθεί το Πεκίνο, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις στις ηλεκτρονικές αποδείξεις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η Κίνα και ο ΟΟΣΑ θα υποστηρίξουν από κοινού, την παγκόσμια φορολογική διακυβέρνηση για την ψηφιακή οικονομία.

Οι δύο πλευρές θα βοηθήσουν επίσης, τις αναπτυσσόμενες χώρες για να ενισχύσουν τη συλλογή φόρων και να διαχειριστούν τις δυνατότητες που έχουν για την πρόοδο της συνεργασίας τους, σε ζητήματα φορολογίας.

Το Πεκίνο θα συνεργαστεί με τον ΟΟΣΑ για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από την ψηφιοποίηση της οικονομίας, αλλά και για την επίλυση ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της έλλειψης ειδικών στη διεθνή φορολογία, σύμφωνα με τον Γουάνγκ.

Ο Σεν-Αμάν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα οργανώσουν πλατφόρμες για την ανταλλαγή πληροφοριών και πρακτικών. Ο ίδιος, ελπίζει ότι οι δύο πλευρές, θα βρούν από κοινού λύσεις στον τομέα της φορολογίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και την εξυπηρέτηση της ανάπτυξης, ενώ θα οικοδομήσουν από κοινού, ένα φορολογικό περιβάλλον, το οποίο θα είναι φιλικό για την οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *