Επιβατηγό αεροπλάνο που πετά με ταχύτητα τετραπλάσια του ήχου

Επιβατηγό αεροπλάνο που πετά με ταχύτητα τετραπλάσια του ήχου


Μια πρώτη «γεύση» του επόμενου αεροσκάφους της, AS3, έδωσε η Aerion: Το εν λόγω επιβατηγό αεροσκάφος προορίζεται να πετά με ταχύτητα τετραπλάσια αυτής του ήχου και άνω (Mach 4+) και σκοπός είναι να πετάξει πριν το τέλος της δεκαετίας, αλλάζοντας τα δεδομένα στις αερομεταφορές.

Η Aerion σκοπεύει να ενσωματώσει στο νέο της αεροπλάνο προηγμένες τεχνολογίες για να βελτιώσει τις επιδόσεις και να μειώσει τις επιπτώσεις από τη λειτουργία το στο περιβάλλον, δίνοντάς του παράλληλα τη δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 50 επιβατών σε απόσταση 7.000 ναυτικών μιλίων.

Νωρίτερα μέσα στο έτος η Aerion επέκτεινε τη συνεργασία της με το Langley Research Center της NASA, με απώτερο στόχο την καθιέρωση των επιβατηγών πτήσεων υψηλών ταχυτήτων και τα ταχύτερα ταξίδια «point-to-point».

«Στην Aerion το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μέλλον όπου η ανθρωπότητα θα μπορεί να ταξιδεύει μεταξύ δύο σημείων στον πλανήτη μας εντός τριών ωρών. Η υπερηχητική πτήση είναι το σημείο έναρξης, μα είναι μόνο αυτό- η αρχή. Για να φέρουμε πραγματικά επανάσταση στην παγκόσμια κινητικότητα όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, πρέπει να ωθήσουμε τα όρια αυτών που είναι δυνατά» είπε ο Τομ Βάις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ήδη η εταιρεία δραστηριοποιείται στο αντικείμενο με το AS2, ένα business jet η παραγωγή του οποίου θα αρχίσει το 2023.

 

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *