Εργαλείο που θα ευνοήσει τις μετακινήσεις το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Εργαλείο που θα ευνοήσει τις μετακινήσεις το πιστοποιητικό εμβολιασμού


Εργαλείο που θα ευνοήσει τις μετακινήσεις, χαρκτήρισε το πιστοποιητικό εμβολιασμού η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Να σημειωθεί πως νωρίτερα και ο  υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε χαρακτηρίσει τη βεβαίωση εμβολιασμού εργαλείο διευκόλυνσης και όχι διακρίσεων.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Πελώνη σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός έχει πει και έχει αρχίσει η συζήτηση σε επίπεδο ΕΕ και ήδη εξετάζονται οι τεχνικές προδιαγραφές ενός τέτοιου πιστοποιητικού το οποίο θα χρησιμοποιηθεί καταρχάς για ιατρικούς λόγους και μετά θα ανοίξει η συζήτηση για περαιτέρω χρήση του».

«Για εμάς είναι ένα εργαλείο που θα ευνοήσει τις μετακινήσεις. Η Ελλάδα είναι τουριστική χώρα και θα μπορούσε να προχωρήσει σε συμφωνίες με χώρες που έχουν ήδη προχωρήσει στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού όπως το Ισραήλ και η Βρετανία. Θα το δούμε στην πορεία. Το θέμα είναι στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν θα το αποδεχτούμε και για όσους θα έχουν κάνει το κινέζικο ή το ρωσικό εμβόλιο, υποστήριξε πως αυτό το θέμα είναι ακομα πρόωρο.

Ααπαντώντας επίσης σε ερώτηση για το αν το πιστοποιητικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους λόγους πέρα από ταξίδια όπως για την είσοδο σε κάποιους χώρους, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως αποτελεί θέμα της κάθε χώρας ο τρόπος με τον οποίο  θα το χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό της.

Παράλληλα, σημείωσε πως για ιατρικούς λόγους θα πρέπει να βρίσκεται στο φάκελο καθενός και πως όσο θα προχωρούν οι εμβολιασμοί θα υπάρχει και καλύτερη εικόνα για το πώς εξελίσσεται η πανδημία όπως στο Ισραήλ που παρατηρείται ήδη μείωση της μεταδοτικότητας.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *