Ερντογάν: «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ»

Ερντογάν: «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ»


«H Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αμερικανική στρατιωτική βάση» ανέφερε σήμερα , φανερά ενοχλημένος ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν , ενώ κατά την κοινή συνέντευξη τύπου  με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στην ‘Άγκυρα επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι λέει ψέματα για το μεταναστευτικό.

«Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις  στην Ελλάδα, είναι τόσες πολλές που δεν μπορούν να μετρηθούν  ανέφερε. Η Ελλάδα έχει γίνει πρακτικά φυλάκιο της Αμερικής. Η βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μιλάμε για αυτό με  τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζ. Μπάιντεν. Αλλά δεν υπάρχει απάντηση. Η συμπεριφορά της Ελλάδας στην περιοχή είναι λάθος», είπε.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ ως μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να διευθετήσουν αυτό το θέμα.

«Γιατί, ως μέλη του ΝΑΤΟ, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μεταξύ μας; Όσον αφορά την οικονομική υποστήριξη και τη στρατιωτική ισχύ, εμείς, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεισφέρουμε τα περισσότερα στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι καν κοντά», πρόσθεσε ο Τούρκος ηγέτης.

Βάσει της νέας ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, οι ΗΠΑ θα χτίσουν σταδιακά αρκετές στρατιωτικές βάσεις, μεταξύ των οποίων και στην Αλεξανδρούπολη.  

Απειλές για το μεταναστευτικό

Αναφερόμενος στο πρόβλημα του μεταναστευτικού ο Ερντογάν είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει ψέματα για τα push backs ενώ εκστόμισε νέες απειλές:

«Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα» «Είναι αχαριστία να λέει  πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες.  Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο. Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.»

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *