Την έκπληξή του για τα στοιχεία που αναφέρονται στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για επιβάρυνση με τόκους 84,3 δισ. ευρώ στο χρονικό διάστημα 2020-2026, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης.

«Η συνηγορία και η συνδρομή για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, στην κρίσιμη μάλιστα περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και αναμένονται θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, δεν είναι δυνατόν να γίνονται με διογκωμένα στοιχεία από πίνακες της χρήσης του έτους 2013 και με την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας. Εκφράζω την έκπληξή μου για τη χρήση μη έγκυρων στοιχείων και τη συνακόλουθη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τι εννοεί με τη δήλωσή του ο κατά άλλα συμπαθής Νίκος Βούτσης, εκτός από το γεγονός ότι έχει αναστατωθεί από την ανακάλυψη για το βουνό του χρέους που οφείλουμε να καταβάλουμε στους δανειστές όπως διαγράφεται  στον προϋπολογισμός της Βουλής που υπογράφει ο ίδιος. Ανεξάρτητα απο την δυσάρεστη  έκπληψη του Προέδρου, καλό θα ήταν επίσης να αναρωτηθεί αν υπάρχει χώρα στον κόσμο, ακόμα και αυτή η ίδια η Γερμανία, που μπορεί να καταβάλλει τέτοια πελώρια χρέη και ταυτόχρονα να ελπίζει ότι θα βγει απο την κρίση και πολύ περισσότερο ότι θα υπάρξει η παραμικρή ελπίδα ανάπτυξης.

Κλείνοντας υπενθυμίζουμε ότι, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι παλιοί και οι νέοι Βερολινέζοι κυβερνώντες, δεν πρόκειται να υπάρξει διαγραφή χρέoyw μέσα στην ευρωζώνη. Άρα, φίλτατε Νίκο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ