Η ανάγκη να συζητηθεί το θέμα της δραχμής στην οποία αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ξεσήκωσε θύελλα «ιερής αγανάκτησης» από το δημοσιογραφικό κατεστημένο και το ευρύτερο κατεστημένο γενικότερα. Χτύπησαν καμπανάκια μήπως και υπάρχει συνεννόηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για προετοιμασία πορείας προς το Grexit. Δημοσιογράφοι του καταχρεωμένου και υπό κλείσιμο Mega Channel ανταγωνίστηκαν τον ακραία συστημικό Sky σε ειρωνείες και ύβρεις κατά των υποστηρικτών του εθνικού νομίσματος αποκαλώντας μας ανόητους, αφελείς κλπ. O Νίκος Ξυδάκης τα μάζεψε αργότερα προφανώς ύστερα από άνωθεν εντολές και ο συναγερμός έληξε. Θλιβερό και λυπηρό.

Όπως είναι γνωστό, κατά την άποψη δημοσιογραφικών ινστρουκτόρων και όχι μόνο, αν γυρίσουμε στη δραχμή «θα πέσουμε στα βράχια», «θα ανοίξουν οι πύλες της κόλασης» κλπ. Ενώ τώρα, όπως είναι επίσης γνωστό, βρισκόμαστε μέσα από τις πύλες του …παράδεισου!

Ως και ο σοβαρός Χατζηνικολάου στρεψοδίκησε σε συνέντευξή του με τον Νίκο Ξυδάκη ως νεόφερτος παρουσιαστής ειδήσεων στον Ant1, εκφράζονται την έκπληξη του γιατί τίθεται τέτοιο θέμα. Και ανέσυρε παλαιότερη δημοσκόπηση της Metron Analysis όπου οι υποστηρικτές της δραχμής φαίνονται να ανέρχονται περίπου στο 30% των ερωτηθέντων και οι του ευρώ στο 60%. Ο κ. Χατζηνικολάου, μέγας μάστορας της πληροφορίας που τον βολεύει χωρίς να φαίνεται η πρόθεση, σκοπίμως αναφέρθηκε σε παλαιότερη δημοσκόπηση αποφεύγοντας να αναφερθεί στις ποιο πρόσφατες της Alco,της Public Isue, του In.gr κλπ., όπου οι υποστηρικτές της δραχμής είναι σαφώς πλειοψηφούντες έναντι αυτών του ευρώ. Και αυτό από συστημικές δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό συστημικών ΜΜΕ. Και τόνισε πονηρά ότι, το 30% υπέρ της δραχμής είναι πολύ μεγάλο ποσοστό. Ενώ στην πραγματικότητα, το ποσοστό υπέρ του εθνικού νομίσματος είναι σήμερα πια πολύ πάνω από το 50%. Δυστυχώς για τον ίδιο, για να μην αναφερθούμε σε άλλους που δεν αξίζει ούτε και να τους αναφέρουμε, ο Ν.Χ. προσπαθεί να συγκρατήσει την ορμητική ροή ενός ποταμιού με τα ακροδάχτυλά του.

Η αγωνία του κατεστημένου και των γύρω-γύρω όλοι, είναι να μην πειραχτεί το ιερό τέρας του «πάση θυσία στο ευρώ» που έχει οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή και συνεχίζει να κάνει το ίδιο χωρίς καμιά ελπίδα αναστροφής. Εκτός και αν οι «σοβαροί» υποστηρικτές του εξωφρενικού «πάση θυσία στο ευρώ» έναντι ημών των «ασόβαρων» του εθνικού νομίσματος, επιμένουν στην άποψη ότι, η λυμφατική και καταρημαγμένη ελληνική οικονομία, μπορεί να αναταχθεί με την υποχρέωση καταβολής στους δανειστές ετήσιου πλεονάσματος της τάξης του 3,5, δηλ 6 δις. Ουάουυυυυυυ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ