Την ώρα  που οι οι Ευρωπαίοι, «ποιούν την νήσσαν» και καταπίνουν αμάσητες τις απειλές του σουλτάνου Ερντογάν για απόβαση στα ελληνικά νησιά, που είναι ευρωπαϊκός χώρος, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε αυστηρή προειδοποίηση, μέσω της διπλωματικής οδού, προς την Τουρκία από την οποία απαίτησε σεβασμό στη νομιμότητα και κυρίως να σταματήσει τα βρόμικα παιχνίδια στην περιοχή του Αιγαίου και σε βάρος της Ελλάδας, που αποτελεί παράγοντα ασφαλείας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή.

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδα και το ρόλο που θα παίξει στις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται στον κόσμο, ο Αμερικανός Πρόεδρος έστειλε το μήνυμα στο σουλτάνο και στους πολιτικοστρατιωτικούς μηχανισμούς της Τουρκίας, που ονειρεύονται νέες εισβολές αντίστοιχες με αυτές της Κύπρου.

Εκτός από τις προειδοποιήσεις, ο Αμερικανός Πρόεδρος, φρόντισε να αναβαθμίσει και πρακτικά το ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Η παρουσία, δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα του αεροπλανοφόρου Τζορτζ Μπους στην Σούδα και η αποβίβαση εννέα υπερσύγχρονων ελικοπτέρων τύπου Μπλακ Χωκ στην Θεσσαλονίκη αποκαλύπτει το νέο στρατιωτικό ρόλο της Ελλάδας τόσο στην εύφλεκτη περιοχή της Μεσογείου, όσο και στα βόρεια σύνορα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να εξελιχτεί σε περιφερειακή στρατιωτική υπερδύναμη για να μπορέσει το ΝΑΤΟ και η Αμερική να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Μάλιστα με δεδομένη την τυχοδιωκτική προσέγγιση του Ερντογάν με τον Πούτιν και της γενικότερης αποσταθεροποίησης της Τουρκίας ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος έχει δώσει εντολή για αναβάθμιση των σχέσεων με την Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και το επενδυτικό ενδιαφέρον από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα των ΗΠΑ, που συνδέονται με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

Η παρουσία Αμερικανών επιχειρηματιών στην Αθήνα που είναι αποφασισμένοι να επενδύσουν σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας, αλλάζει ριζικά το σκηνικό και σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της υπερδύναμης για την οικονομική ανόρθωση της χώρας μας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η Ελλάδα και η Μεγάλη Βρετανία είναι ο φυσικοί σύμμαχοι των Αμερικανών στην Ευρώπη.

Γι΄ αυτό αναλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες μεσοπρόθεσμα θα οδηγήσουν στον απεγκλωβισμό της χώρας μας από τη Γερμανική Κατοχή.

Το Βερολίνο παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις των Αμερικανών επιδιώκοντας να παρατείνει την ομηρία της χώρας με νέα μνημόνια και με παραμύθια γα την ποσοτική χαλάρωση και μείωση του δημόσιου χρέους και σε αυτή την πολιτική η Γερμανία θέλει να παρασύρει και το ΔΝΤ που ακόμη δεν έχει αλλάξει σύνθεση, μετά την εκλογή του Τραμπ.

Όταν όμως η στρατηγική της υπερδύναμης που λέγεται Αμερική εντάσσει την Ελλάδα μέσα στις προνομιακές περιφερειακές δυνάμεις, τα γεγονότα εξελίσσονται ταχύτατα και καμία Μέρκελ δεν μπορεί να τα σταματήσει.

Ακόμα και οι ντόπιοι δωσίλογοι, υπηρέτες της Γερμανίας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Αμερικανοί κάνουν πάντα αυτό που θέλουν χωρίς να υπολογίζουν τους Γερμανούς και την υπό διάλυση Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φραστική επίθεση που δέχτηκε ο αρχηγός του ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής από τον αρχηγό των παρακρατικών γκρίζων λύκων, σχετίζεται με την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της αποβίβασης των Αμερικανικών μαχητικών ελικοπτέρων και άλλων υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων.

Η παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη, έκανε μπαρούτι τους Τούρκους οι οποίοι καταφεύγουν στις κραυγές και τις απειλές, επειδή πλέον είναι εγκλωβισμένοι και δεν τολμούν να κάνουν τίποτα περισσότερο.

Πηγή : Kontranews