Πολλοί αναρωτιούνται πως γίνεται και εισάγουμε, μεταξύ άλλων, πορτοκάλια από την Αργεντινή και σκόρδα από την Κίνα. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και όλοι οι πολιτικοί είναι λαμόγια λένε διάφοροι εξυπνάκηδες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι, αν αυτοί κυβερνούσαν θα κατάφερναν ως δια μαγείας να κάνουν την Ελλάδα να δουλεύει σαν Ελβετικό ρολόι. Και ας μην έχουν ποτέ τους δουλέψει οι ίδιοι ή τουλάχιστον δεν έχουν αποδείξει στην πράξη αυτές τις θαυματουργές τους ικανότητες.
Θαυματοποιοί και σωτήρες για γέλια και για κλάματα
Εκτός από τον Αλέξη και τον Κυριάκο και τα άλλα παιδιά της ευρωμνημονιακής Βουλής, εχουμε γεμίσει με σωτήρες-ασώματες κεφαλές, οι οποίο φτιάχνουν κόμματα, ομάδες και ομαδίτσες που θα σώσουν την Ελλάδα με τις μαγικές ικανότητες των επικεφαλής τους μέσα στην ευρωζώνη.
Οι αστείοι αυτοί τύποι δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί  δεν οργανώνουν οι ίδιοι επιχειρήσεις για να μαζέψουν πορτoκάλια, σκόρδα κλπ. μαζί με προκομένους Ευρωπαίους ή και μετανάστες που μπορούν ελεύθερα να δουλέψουν στη χώρα μας; Αλίμονο. Κανένας θαυματοποιός-  φυλακισμένος μέσα σε μια φυλακή δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Αν κάνει τον ζόρικο θα τις αρπάξει χοντρά από τους φύλακες με εντολή του διευθυντή.Και αν κάνει τον καλό και τον ρουφιάνο, είτε θα τις φάει γερά από τους άλλους φυλακισμένους ή ο ίδιος μόνο και κανένας άλλος, θα τρώει καλύτερα.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την ευρωφυλακή. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας όλοι τους παρίσταναν τους θαυματοποιούς και τους σωτήρες, υποστηρίζοντας ότι, θα τα βρούν με τους φύλακες της ευρωφυλακής. Λεφτά υπάρχουν έλεγε ο πρώτος. Έχω το σωστό μείγμα πολιτικής έλεγε ο δεύτερος. Θα σκίσω τα μνημόνια έλεγε ο τρίτος. Και τα μνημόνια έσκισαν όλους μας. Και συνεχίζουν να σχίζουν την Ελλάδα όλη.
Το ευρώ κουστούμι που δεν ταιριάζει στην Ελλάδα
Ας μη γελιόμαστε. το ευρώ είναι ένα κουστούμι που δεν ταιριάζει στην ελληνική οικονομία. Η συλλογή των καρπών της γης στην χώρα μας είναι ακριβή και ασύμφορη λόγω της υψηλής ισοτιμίας του ευρώ έναντι άλλων νομισμάτων. Στην Αργεντινή, στην Κίνα και αλλού, το κόστος παραγωγής σε εργασίες έντασης εργασίας όπως είναι η γεωργία και ο τουρισμός (όπου η εργασία αντιπροσωπεύει περίπου το 70 % του συνολικού κόστους), είναι πολύ υψηλό, λόγω της χαμηλής ισοτιμίας των νομισμάτων των χωρών αυτών σε σχέση με το ευρώ. Με άλλα λόγια, δεν είναι οικονομικά αποδοτικό, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια κλπ., να τα μαζέψουν ακόμα και οι πλέον χαμηλόμισθοι εργάτες, Έλληνες, Ευρωπαίοι  ή αλλοδαποί.
Η Ελλάδα, μια χώρα όπου ο τουρισμός και η γεωργία είναι κυρίαρχοι τομείς της οικονομίας της, ανταγωνίζεται άλλες γειτονικές χώρες με μαλακά νομίσματα, δηλ. με χαμηλή ισοτιμία του νομίσματός τους σε σχέση με το ευρώ. Το κόστος λειτουργίας ενός δωματίου ελληνικού ξενοδοχείου, στοιχίζει περίπου το διπλάσιο από ότι στην Τουρκία και τη Βουλγαρία αντίστοιχα. Ένας μηνιαίος μισθός των 500 ευρώ στην Τουρκία ή στη Βουλγαρία, έχει αγοραστική αξία της τάξης των 900 ευρώ στην Ελλάδα, αφού εκεί το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο. Για το λόγο αυτό αλλά και λόγω της πολύ χαμηλότερης εκεί φορολογίας, το τουριστικό προϊόν στις ανταγωνίστριες χώρες, είναι πολύ φτηνότερο. Και τα κέρδη των εκεί επιχειρηματιών πολύ μεγαλύτερα από αυτά των Ελλήνων ομόλογών τους.
Η υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ και η περιοριστική νομισματική πολιτική που επιβάλλει σαδιστικά το Βερολίνο στην ευρωζώνη, καταστρέφει την Ελλάδα και άλλες χώρες του νότου και ευνοεί κυρίως τη Γερμανία,  η οποία παράγει ολιγοπωλιακά τεχνολογικά προϊόντα έντασης κεφαλαίου, όπου το κόστος εργασίας συμμετέχει στο συνολικό κόστος σε ποσοστό κάτω του 20-10%.
Σημεία και τέρατα που συμβάνουν μέσα στην ευρωζώνη
Αλλά και μέσα στην Ευρωζώνη συμβαίνουν σημεία και τέρατα, λόγω της υψηλής ισοτιμίας του ευρώ αλλά και της πολιτικής ισχύος των βόρειων «Εταίρων»μας, οι οποίοι θέλουν τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους. Οι  Ολλανδοί αγοράζουν πάμφτηνα ντομάτες από το Μαρόκο και αλλού, τις βαφτίζουν ευρωπαϊκές και τις πουλάνε ως ολλανδικές στη χώρα τους και αλλού, ακόμα και στην ντοματοπαραγωγό Ελλάδα!Οι Γάλλοι που ωρύονται ενάντια στη Συρία, της πουλάνε όπλα απο την πίσω πόρτα όπως κάνουν και οι Γερμανοί,οι  Άγγλοι και οι Αμερικάνοι.
Οι Γερμανοί  εξάγουν στην Ελλάδα πανάκριβα οπλικά συστήματα, βιομηχανικά, τεχνολογικά, ιατρικά και κάθε είδους τεχνολιγικά προϊόντα που η παραγωγή τους, μετά την αρχική ανακάλυψη, κοστίζει ελάχιστα με ανάλογα τεράστιο περιθώριο κέρδους. Και το τραγελαφικότερο. Δε διστάζουν να πουλάνε ακόμα και λάδι βαφτίζοντάς το ελληνικό ! Με αυτά και με αυτά και όχι μόνο,το  εμπορικό  πλεόνασμα της Γερμανίας έχει ξεπεράσει τα 200 δις ευρώ.
Αλλά οι Γερμανοί κάνουν και άλλα πολύ χειρότερα. Οι μεγάλες και μεσαίου μεγέθους εταιρείες τους, έχουν βρει φορολογικό καταφύγιο στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα και σε άλλους φορολογικούς παράδεισους και πληρώνουν ελάχιστους ή και καθόλου φόρους. Δανείζονται μακροπρόθεσμα με πολύ χαμηλά επιτόκια από τις τράπεζές τους οι οποίες έχουν ξεχειλίσει από χρήματα που συρρέουν εκεί γιατί θεωρούνται ασφαλείς. Αξιοποιούν έρευνες που γίνονται σε κρατικά γερμανικά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα. Αρνούνται να συζητήσουν το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 160 δις. Και ενώ η ταλαίπωρη χώρα μας καταβάλλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, οι Γερμανοί κάνουν το κορόιδο και απλώς δεν πληρώνουν αυτά που οφείλουν να πληρώσουν, γιατί έτσι θέλουν.
Οι Κομισιόν έβαλε λουκέτο στα ελληνικά ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα μεγαλύτερα της Μεσογείου και της Ευρώπης, γιατί δεν τήρησαν λέει κάποιες Κοινοτικές οδηγίες. Και τους απαγορεύεται να δεχτούν παραγγελίες από οποιονδήποτε, εκτός από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, δηλ. από τον γονατισμένο κρατικό προϋπολογισμό. Οι Γερμανοί επιδοτούν και ενισχύουν άμεσα και έμμεσα τις επιχειρήσεις τους, καταπατώντας ανενδοίαστα της ίδιες οδηγίες. Η ναυτική ελλάδα εισάγει εκατοντάδες ιστιοπλοϊκά σκάφη από τη γερμανική Βαυαρία που δεν έχει θάλασσα , τα οποία πριμοδοτούνται από γερμανικές τράπεζες.
Τα αμπέλια μας ξεριζώνονται γιατί έτσι απαιτεί η καλή μας ΕΕ λόγω κυρίως της Γαλλίας. Η γεωργοκτηνοτροφία μας και η παραγωγή γάλατος συρρικνώνεται υποχρεωτικά γιατί έτσι απαιτεί η Ολλανδία και κυρίως η Γερμανία. Όσο για τη βιομηχανία, τη χαλυβουργία κλπ., έ αυτή είναι σε απαγόρευση στην Ελλάδα. Η ελληνικές χαλυβουργικές μονάδες που πνέουν τα λοίσθια των οποίων το κόστος ηλεκτρικού ρέυματος αποτελεί το 40% του συνολικού κόστους, πληρώνουν τουλάχιστον διπλάσια ποσά σε ρεύμα απο ότι οι ανταγωνίστιες χαλυβουργίες στην Ιταλία και αλλού.
Και το τελευταίο βιομηχανικό οχυρό μας, η φαρμακοβιομηχανία, βρίσκεται στο στόχαστρο και μας επιδιώκεται η εξόντσή του.Οι επιχειρήσεις που διατηρούν ακόμα την έδρα τους στην Ελλάδα είναι είτε ζημιογόνες ή βρίσκονται σε φάση αποφάσεων μεταφοράς τους στο εξωτερικό όπως η Βουλγαρία, η Κύπρος, το Λουξεμβούργο κλπ.,  όπου καταβάλλουν ελάχιστους, ασήμαντους ή και μηδενικούς σχεδόν φόρους.
Όσο για τραπεζικές διευκολύνσεις ούτε λόγος να γίνεται αφού είναι περίπου αδύνατο να πάρει Έλληνεας επιχειρηματίας δάνειο. Αν και όταν το παρει, το επιτόκιο και οι χρόνοι αποπληρωμής, θα είναι υπερπολλαπλάσιοι απο ότι ισχύει στο εξωτερικό.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πλήρως αλωθεί από ξένους τραπεζικούς Γύπες και έχουν υποχρεωθεί να πουλήσουν όλες τις θυγατρικές τους εταιρίες σε Ελλάδα και στο εξωτερικό μισοτιμής με διαδικασίες εξπρές. ΔΕΗ,ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια,Φυσικό αέριο, ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,λιμάνια,αεροδρόμια,σιδηρόδρομοι, τουριστικά ακίνητα, ολόκληρη η δημόσια περιουσία, ξεπουλιέται εκβιαστικά και πάφτηνα ελέγχεται από ξένους και το αντίτιμο της εξαγοράς τους πηγαίνει κατ’ ευθείαν στην τσέπη των ξένων κατακτητών.
Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε πενήντα χρόνια. Οι ίδιοι Γερμανοί ξέρουν το γιατί
Τα τελευταία 15 χρόνια, πάνω από 120 δις ευρώ έχουν στοιχίσει οι εισαγωγές πολεμικού υλικού της Ελλάδας από τη δύση και ειδικότερα από τη Γερμανία. Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εγγυάται τα ανατολικά μας σύνορα που είναι και δικά της σύνορα από τις θρασύτατες προκλήσεις μιας συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία.
Στην εποχή του «ευρωπαράδεισου», τα καλύτερα ελληνόπουλα δραπετεύουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας θέσης στον ήλιο.  Μισό εκατομμύριο έχουν ήδη μεταναστεύσει και η μεγάλη φυγή συνεχίζεται. Οι Κοινοτικές επιδοτήσεις λιμνάζουν και όχι μόνο από την υπαρκτή δική μας ανικανότητα. Τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας έχουν φτάσει σε εξοντωτικά επίπεδα, τα spreads σε ιλιγγιώδη ύψη και η Γερμανία, μαζεύει όλο το χρήμα των διεθνών καταθετών ακόμα και με αρνητικά επιτόκια, αφού θεωρείται η πλέον ασφαλής οικονομία.
Μαζεύουν και το χρυσό από παντού και ειδικότερα από την ημιθανή Ελλάδα, της οποίας οι πόλεις έχουν γεμίσει από ανεξέλεγκτα ανταλλακτήρια χρυσού που  εξάγεται ανεξέλεγκτα στη Γερμανία. Όσο για τη διαφθορά για την οποία μας κατηγορούν,υπενθυμίζουμε ότι,οι μεγαλύτεροι διακινητές μαύρου χρήματος είναι οι γερμανικές τράπεζες.Και εταιρείες όπως η Ζήμενς και όχι μόνο, είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές της μίζας και του λαδώματος.
Τελικά σκέφτεται κανείς πόσο δίκιο είχε ο Ουίνστον Τσώρτιλ όταν έλεγε ότι, «η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε πενήντα χρόνια. Οι ίδιοι Γερμανοί ξέρουν το γιατί»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ