Θεόδωρος Κατσανέβας

Πριν από μερικά χρόνια  όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα η Αγκέλα Μέρκελ ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν τότε στην αντιπολίτευση μαζί με  το ΚΚΕ και όλους τους ξέμπαρκους και χωρίς στόχο αντιστασιακούς εποχής, οργάνωσε τεράστιες κινητοποιήσεις που είχαν και εκφάνσεις βιαιοτήτων. Ρώτησαν τότε την Αγκέλα αν ενοχλείται από τις μαζικές αυτές κινητοποιήσεις και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Και εκείνη απάντησε αφοπλιστικά. «Κάθε άλλο. Αντίθετα θα με  παραξένευε αν δεν υπήρχαν κινητοποιήσεις.Ο κόσμος πρέπει να εκφράζεται, να διαμαρτύρεται, να κινητοποιείται. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας, την οποία εγώ ζώντας σε νεαρή ηλικία  στην κουμουνιστική Ανατολική Γερμανία την είχα στερηθεί».

Αγανακτήστε, λοιπόν φίλτατοι υπήκοοι της αποικίας η «Ωραία Ελλάς». Διαμαρτυρηθείτε, εκτονωθείτε και μετά σαν καλά παιδιά αναπαυθείτε μπροστά στην τηλεόραση για να σας γίνει η απαραίτητη πλύση εγκεφάλου . Το καθεστώς θα σας μοιράσει απλόχερα  «άρτον και θεάματα» και κυρίως  τηλεοπτικά υπερθεάματα τύπου big brother, voice, survivor, κλπ. που σας κάνουν να ξεχνάτε τα σύγχρονα βάσανα που έχει επιβάλλει η ευρωκατοχή.. Αν και όταν χρειαστεί, το καθεστώς  θα σας βομβαρδίσει και με κάποιο  άλλο αποπροσανατολιστικό θέμα. Και έτσι η ζωή συνεχίζεται με τις κατοχικές δυνάμεις να αλώνουν, να αλωνίζουν και να κατακλέβουν  τη χώρα.

Η σύγχρονη βελούδινη κατοχή στηρίζεται στον έλεγχο του νομίσματος,των τραπεζών, και μέσω αυτών στην ποδηγέτηση  των ΜΜΕ που διαχέουν συστηματικά Ψέματα , Φόβο, και Ελπίδα.( Ψ.Φ.Ε.). Αυτό είναι το grosso colpo της σύγχρονης μεταμοντέρνας μεθόδου κατοχής. Της βελούδινης κατοχής που έχει επιβληθεί με τον  έλεγχο του νομίσματος,των τραπεζών και των ΜΜΕ, η  οποία αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματική από τη στρατοκρατούμενη βίαιη κατοχή με τα τάνκς και τη Γκεστάπο.

Το mind control (έλεγχος του μυαλού) με το σύστημα Ψ.Φ.Ε., επιτυγχάνει εκεί που απέτυχε η βάρβαρη βία που οδηγεί  σε λαϊκές και αγωνιστικές συσπειρώσεις και αιματηρές συγκρούσεις, με θύματα και από τα δύο μέρη.  Έχοντας τα ΜΜΕ υπό την απόλυτη εξουσία του, το καθεστώς ελέγχει το μυαλό των πολιτών εκπέμποντας ψέματα,φόβο και ελπίδα. Και αγοράζει χρόνο. Έτσι  η χώρα ψήνετε σιγά σιγά και στο τέλος καίγεται σαν τον βάτραχο που τον βάζουν στην αρχή  σε χλιαρό νερό και στο τέλος σε καυτό και καίγεται χωρίς να το καταλάβει.

Γεγονός είναι ότι, όλες οι μαζικές κινητοποιήσεις, οι απεργίες οι πλατείες των αγανακτισμένων χωρίς στόχο και προοπτική, κατέληξαν στη απόλυτη ήττα. Τα παθήματα έγιναν μαθήματα. Γιατί λοιπόν να βγει ο κόσμος στου δρόμους;  Για να πετύχει τι. εκτός από εκτόνωση της αγανάκτησής; Αυτήν μπορεί έτσι κι αλλιώς να τη διοχετεύει μέσα από τις οργίλες εκπομπές  φωνασκούντων “αντιστασιακών” της τηλεόρασης, από την πολυθρόνα, χωρίς να ξεπαγιάζει και στο κρύο του δρόμου.

Ξέρει καλά πως όσο και να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί, τίποτα δεν πρόκειται να πετύχει. Όσο υπάρχει η παρανοϊκή ιδεοληψία του «πάση θυσία στο ευρώ», που ακόμα και σήμερα ένα μέρος των αγανακτισμένων και φτωχοποιημένων πολιτών το δέχεται μοιρολατρικά, με το mind control είναι φυσικό τίποτα να μην αλλάζει. Έτσι, το τραγούδι της  δυστυχίας όπου μας έχουν καταδικάσει με την παγίδα χρέους και το ευρώ οι ανελέητοι δανειστές, συνεχίζει το αποκρουστικό του  κρώξιμό.

Την ίδια ώρα, όποια κυβερνητική απόφαση  έχει σχέση με οικονομικά ζητήματα-και οι περισσότερες έχουν-πρέπει να εγκριθεί από το ιερατείο των Βρυξελών και σε τελευταία ανάλυση από το Βερολίνο. Η βελούδινη κατοχή της χώρας βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία με τη μέγιστη δυνατή επιτυχία.

Οι αδιέξοδες διαμαρτυρίες, οι απεργίες, οι πορείες, δεν μπορεί να έχουν αποτέλεσμα αν δεν απαλλαγεί η χώρα από το κύριο αίτιο που προκαλεί την απέραντη φτώχεια,τον πόνο, τη δυστυχία που βιώνουμε σήμερα όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Την απαλλαγή μας από τις κατοχικές δυνάμεις που ελέγχουν τη χώρα, τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας, με κύριο όπλο τους τις τράπεζες,το παρανοϊκό  ευρώ και τα ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ