Για…επεκτατισμό κατηγορεί την Ελλάδα ο ΑΚΑΡ

Για…επεκτατισμό κατηγορεί την Ελλάδα ο ΑΚΑΡΓια Τούρκους στην Δυτική Θράκη έκανε λόγο οΤούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στην …προκλητική δήλωση της ημέρας.

Μιλώντας  σε εκδήλωση μνήμης για τον μειονοτικό βουλευτή Σαντίκ Αχμέτ, τον οποίο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας χαρακτήρισε «μεγάλο υπερασπιστή του δίκαιου αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», ο Ακάρ δεν παρέλειψε για άλλη μία φορά και την γνωστή ρητορική του κατά της Ελλάδας για τον εναέριο χώρο των 10 μιλίων ενώ «κατήγγειλε» την πώληση νησιών που «δεν ανήκουν» στην χώρα μας.

«Η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα της χώρας θύματος διαστρεβλώνοντας κάθε είδους δεδομένα και ντυμένη με προβιά αρνιού για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες, καταφεύγει  στην ΕΕ ώστε να δημιουργήσει μια συμμαχία μέσα σε μια συμμαχία, ώστε  να μετατρέψει τα προβλήματά της με την Τουρκία, σε προβλήματα μεταξύ Τουρκίας – ΕΕ, Τουρκίας – ΗΠΑ και Τουρκίας – ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο, τη λογική και τις σχέσεις καλής γειτονίας, Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με λογική ή τον νόμο ότι έχει εναέριο χώρο 10 μιλίων. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρακτική στην ιστορία», υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. 

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα «παραβίασε το καθεστώς αποστρατικοποίησης σε  τουλάχιστον 16 από τα 23 νησιά  κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, ιδιαίτερα της Συνθήκης της Λωζάνης», και πρόσθεσε, «Επιπλέον, με την συμπερίληψη αυτών των νησιών σε διάφορες ασκήσεις,  προσπαθεί να  εξαπατήσει το ΝΑΤΟ και τρίτες χώρες διεκδικώντας  βραχονησίδες  των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί με καμία Συνθήκη και μάλιστα βγάζει κάποια από αυτά τα νησιά προς πώληση».

  Κατηγόρησε, μάλιστα, την Ελλάδα για επεκτατισμό καθώς σύμφωνα με τον ίδιο το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε το 1832 με έκταση 47 χιλιάδες 517 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σήμερα έχει σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερη έκταση μετά 7 στάδια επέκτασης.

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *