Η κυβέρνηση οδηγεί σε αφανισμό τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών

Η κυβέρνηση οδηγεί σε αφανισμό τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών


Συγκεκριμένες προτάσεις, έχει καταθέσει στο υπουργείο Ανάπτυξης εδώ και 2,5 μήνες, σχετικά με την απόσυρση των επίμαχων άρθρων του επερχόμενου Νομοσχεδίου το οποίο σηματοδοτεί το τέλος των λαϊκών αγορών ανοίγοντας το δρόμο σε εταιρείες, τονίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κ. Νοτοπούλου.  

Η κα Νοτοπούλου, τονίζει ότι χιλιάδες οικογένειες παραγωγών και επαγγελματιών που βιοπορίζονται από τις λαϊκές αγορές έχουν δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα από την πανδημία και η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση τους βάζει στο στόχαστρο.

Το σχέδιο νόμου ως έχει,  υποστηρίζει η κα Νοτοπούλου, «όχι μόνο δεν λύνει κανένα από τα χρόνια προβλήματα των λαϊκών αγορών, όπως καταγγέλλει η Συνομοσπονδία, αντιθέτως τα πολλαπλασιάζει, καταργώντας το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών όπως θεσπίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». 

Η βουλευτής υπογραμμίζει ότι οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών λένε με απόγνωση πως «Το νομοσχέδιο αυτό μας τελειώνει» και προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να διαλύσει και τις λαϊκές αγορές στις οποίες απευθύνεται το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα γιατί θα μας έχει απέναντί της», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κα Νοτοπούλου. 

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *