Η Moderna αντεπιτίθεται για τις περιπτώσεις μυοκαρδίτδας

Η Moderna αντεπιτίθεται για τις περιπτώσεις μυοκαρδίτδας


Να υπερασπιστεί την χρήση του εμβολίου της έναντι του Pfizer επιχειρεί η Moderna, μετά και την ανακοίνωση από την Γαλλία, αυτήν την εβδομάδα, ότι σταματά τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα στις ηλικίες κάτω των 30, λόγω της εμφάνισης μυοκαρδίτιδας ή φλεγμονής του καρδιακού μυός κυρίως σε νεαρούς άνδρες,

Ο επικεφαλής του ιατρικού τομέα  διευθυντής της εταιρείας, Δρ. Paul Burton, παραδέχτηκε ότι οι αναφερόμενες περιπτώσεις της συγκεκριμένης παρενέργειας είναι σχετικά υψηλότερες σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν τα εμβόλια της Pfizer.

Ο Burton επικαλέστηκε δεδομένα από τη Γαλλία για άνδρες ηλικίας 12 έως 29 ετών. Όπως είπε, τα στοιχεία δείχνουν ότι εμφανίστηκαν 13,3 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ανά 100.000 άτομα για το εμβόλιο Moderna σε σύγκριση με 2,7 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα για το εμβόλιο Pfizer.

Ωστόσο, όπως είπε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα ποσοστά ήπιας ή σοβαρής νόσου από τον Covid ήταν χαμηλότερα στους λήπτες της Moderna από ό,τι σε εκείνους που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer/Biontech ή της Johnson & Johnson . 

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι τα συμπτώματα είναι το τόσο ήπια που συνήθως υποχωρούν από μόνα τους  

«Αν και πιστεύω ότι οι υγειονομικές αρχές αξιολογούν προσεκτικά τα δεδομένα, συνεχίζουν να συνιστούν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 της Moderna, ειπε.Πιστεύουμε ότι η σχέση οφέλους και κινδύνου είναι εξαιρετικά θετική», πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 71 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως με το εμβόλιο Moderna, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το CDC.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρώπη ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna για χρήση σε εφήβους τον Ιούλιο. Ωστόσο, ορισμένες χώρες, όπως η Φινλανδία και η Σουηδία, έκτοτε σταμάτησαν τη χρήση του εμβολίου  σε άτομα 30 ετών και κάτω λόγω ανησυχιών για μυοκαρδίτιδα.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν γιατί οι νεαροί άνδρες εμφανίζουν αυτήν την  καρδιακή πάθηση μετά τον εμβολιασμό.

Ορισμένοι υποθέτουν ότι οι ορμόνες και συγκεκριμένα η τεστοστερόνη, καθώς και το γεγονός ότι το εμβόλιο της Moderna χρησιμοποιεί υψηλότερη δόση mRNA από αυτό της Pfizer,   μπορεί να παίζουν ρόλο, είπε ο Burton.

«Πιστεύω ότι αυτή η υπόθεση της τεστοστερόνης είναι σημαντική», είπε ο Burton. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πράγματι κάποια φλεγμονή που σχετίζεται με την τεστοστερόνη. Το γεγονός  ότι  έχουμε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα της πρωτεΐνης ακίδας (mRNA) στο εμβόλιό μας και αυτό θα μπορούσε επίσης να συμβάλλει» κατέληξε.

naftemporiki,gr

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *