Η Ρωσία φτιάχνει εμβόλιο Covid για τα ζώα

Η Ρωσία φτιάχνει εμβόλιο Covid για τα ζώα


 

Το εμβόλιο αυτό έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί σε κατοικίδια ζώα αλλά και σε ζώα που εκτρέφονται σε φάρμες.

Ο Οργανισμός Γεωργικής Εποπτείας Rosselkhoznadzor ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού το οποίο αφορά τους σκύλους και τις γάτες καθώς και ζώα όπως οι αλεπούδες και τα μινκ. Όπως είναι ευνόητο η ανάπτυξη ενός τέτοιου εμβολίου θα αποτελέσει ευχάριστο νέο για τους ζωόφιλους, για την προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και φυσικά για την βιομηχανία παραγωγής γούνας η οποία έχει πληγεί πολύ από την πανδημία.

Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι στην ανάπτυξη του εμβολίου αναφέρουν ότι η δημιουργία τους αποφασίστηκε έχοντας κατά νου κυρίως τα μινκ και όχι τους σκύλους και τις γάτες. Τα στελέχη του Rosselkhoznadzor υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο που ονομάζεται Carnivac-Cov έχει περάσει όλα τα προβλεπόμενα στάδια και θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του εντός των προσεχών εβδομάδων.

Ήδη πολλές φάρμες μινκ σε όλο τον κόσμο έχουν έρθει σε επαφή με τον ρωσικό οργανισμό για να προμηθευτούν το εμβόλιο ανάμεσα στις οποίες και φάρμες από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το εμβόλιο εμποδίζει την ανάπτυξη μεταλλάξεων του κορωνοϊού οι οποίες εμφανίζονται όταν υπάρχει διασπορά ενός ιού ανάμεσα σε διαφορετικά είδη.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι τα ζώα που εμβολιάστηκαν (γάτες, σκύλοι, αλεπούδες, μινκ κ.α.) συνεχίζουν να έχουν ισχυρή ανοσολογική απόκριση στον κορωνοϊό έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό τους.

Naftemporiki με πληροφορίες από Independent

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *