Καλοδεχούμενη η αλλαγή πλεύσης από την Άγκυρα αρκεί να έχει διάρκεια

Καλοδεχούμενη η αλλαγή πλεύσης από την Άγκυρα αρκεί να έχει διάρκεια


«Η επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών είναι ένα καλό βήμα. Η Τουρκία έχει δείξει διάθεση για αλλαγή πλεύσης, το θέμα είναι αυτή η διάθεση και συμπεριφορά να χαρακτηρίζονται από σταθερότητα, διάρκεια και συνέπεια» τόνισε σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον SKAI, σημείωσε ότι η απειλή των κυρώσεων και το γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουμε τρεις Συνόδους Κορυφής, τον Οκτώβριο, τον Δεκέμβριο και μία που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, οδήγησαν την Τουρκία στο να χαμηλώσει τους τόνους. 

Επεσήμανε, ακόμη, πως η ελληνική πλευρά καλωσορίζει αυτή την αλλαγή πλεύσης της Άγκυρας και το γεγονός ότι το Oruc Reis δεν κάνει τις προκλητικές βόλτες του στην ΝΑ Μεσόγειο. «Η ρητορική από την πλευρά της Άγκυρας είναι μια ρητορική που προσπαθεί να κατευνάσει τον ευρωπαϊκό παράγοντα και να δείξει ότι έχει διάθεση καλής συνεργασίας. Το θέμα είναι να έχει διάρκεια» ανέφερε.

Ερωτηθείς ως προς το θέμα που έχει ανακύψει με την προμήθεια των εμβολίων στην ΕΕ, ο αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει ένα γιγάντιο έργο, να διαπραγματευτεί το ζήτημα για λογαριασμό των κρατών μελών, αποτρέποντας  τον ενδοευρωπαικό ανταγωνισμό. 

Πρόσθεσε, ακόμη, πως αν οι παραδόσεις των εμβολίων γίνουν όπως έχει προγραμματιστεί, τότε τον Απρίλιο η ΕΕ θα έχει παραλάβει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *