«Καλύτερα με το ίδιο εμβόλιο η αναμνηστική δόση»

«Καλύτερα με το ίδιο εμβόλιο η αναμνηστική δόση»


Οι Αμερικανοί μπορούν να επιλέξουν μια αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της COVID-19 η οποία να είναι διαφορετική από εκείνην του αρχικού εμβολιασμού τους, όμως η σύσταση είναι να μείνουν με το εμβόλιο που έκαναν πρώτα αν είναι διαθέσιμο, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού δρ Άνθονι Φάουτσι.

“Γενικά συνιστάται να κάνετε την αναμνηστική δόση με το εμβόλιο του αρχικού σχήματος που κάνατε πρώτα”, είπε ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, σε συνέντευξη στο CNN.

“Αλλά για τον έναν ή τον άλλο λόγο –και μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες για κάθε άνθρωπο, διαθεσιμότητα ή απλώς διαφορετικές προσωπικές επιλογές– μπορείτε, όπως λέμε, να αναμίξετε και να ταιριάξετε (mix and match) διαφορετικά εμβόλια”, δήλωσε ο Φάουτσι σε μια συνέντευξη στο CNN.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνέστησαν χθες Πέμπτη αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 για τα εμβόλια της Moderna και της Johnson, και είπαν πως οι Αμερικανοί μπορούν να επιλέξουν ένα διαφορετικό εμβόλιο από εκείνο που έκαναν αρχικά, για την αναμνηστική δόση.

Οι δηλώσεις του Φάουτσι έρχονται σε αντίθεση με τις συστάσεις των CDC και του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA), που ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι οι Αμερικανοί μπορούν να κάνουν αναμνηστικές δόσεις εμβολίων αλλά δεν διευκρίνισε ποιοι συνδυασμοί θα ήταν οι καλύτεροι.

“Μπορείτε τώρα να αναμίξετε και να ταιριάξετε το ένα με το άλλο εμβόλιο, αλλά γενικά είναι απλώς λογικό να συνεχίσετε όπως στο αρχικό σχήμα”, είπε ο Φάουτσι.

Πηγή: ΑΜΠΕSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *