Μετά τις 10.000 απολύσεις, η British Airways κάνει νέες προσλήψεις

Μετά τις 10.000 απολύσεις, η British Airways κάνει νέες προσλήψεις


Η British Airways, η οποία απέλυσε χιλιάδες μέλη του προσωπικού της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να προσλαμβάνει νέο πλήρωμα θαλάμου επιβατών για το επόμενο καλοκαίρι, καθώς προετοιμάζεται για αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης το 2022.

Η αεροπορική εταιρεία, που ανήκει στον μητρικό όμιλο IAG, απέλυσε περίπου 10.000 εργαζομένους το 2020, όταν η πανδημία της Covid-19 καθήλωσε αεροσκάφη στο έδαφος, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Ορισμένα μέλη πληρώματος καμπίνας που έχασαν τη δουλειά τους επέλεξαν να εξεταστούν για μελλοντικές θέσεις εργασίας στην British Airways (BA), και η εταιρεία τόνισε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με αυτούς. Νέο προσωπικό επίσης θα εξεταστεί για πρόσληψη.

«Μετά από 18 μήνες κλειστών συνόρων και περιορισμών στις μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε επιτέλους να επανακάμπτει η ζήτηση για ταξιδιωτικές μετακινήσεις καθώς οι χώρες αρχίζουν να ανοίγουν και να χαλαρώνουν τους περιορισμούς που επέβαλαν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BA, Σον Ντόιλ, σε σημερινή του ανακοίνωση.

Η Unite, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τα μέλη πληρώματος καμπίνας της BA, είπε στην εφημερίδα Financial Times ότι η αεροπορική εταιρεία επιδιώκει να επαναπροσλάβει περίπου 3.000 υπαλλήλους. Η British Airways αρνήθηκε να σχολιάσει πόσες νέες προσλήψεις θα κάνει.

Οι ταξιδιωτικές μετακινήσεις από τη Βρετανία ανακάμπτουν με πολύ πιο αργούς ρυθμούς συγκριτικά με τα περισσότερα άλλα μέρη της Ευρώπης, καθώς η βρετανική κυβέρνηση διατήρησε σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους περιορισμούς κατά της πανδημίας. Στοιχεία της Eurocontrol έδειξαν μέσα στο χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων έως τις 11 Οκτωβρίου ότι ο αριθμός των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μειωμένος κατά 41% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Η BA είπε ότι οι αιτήσεις είναι ανοιχτές και ότι θα ξεκινήσει μαθήματα κατάρτισης για το προσωπικό τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *