Μείζον ζήτημα το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού

Μείζον ζήτημα το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού


Μείζον ζήτημα για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζουν με κοινή τους δήλωση οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ανδρέας Ξανθός και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, η οποία πρέπει να γίνει με ασφάλεια, ζητώντας τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού. 

«Αποτελεί μείζον ζήτημα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την προστασία του εισοδήματος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό», αναφέρουν χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις για το άνοιγμα του Τουρισμού από τον αρμόδιο υπουργό, «αναδεικνύουν προβλήματα κρίσιμης σημασίας που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα».

Υπογραμμίζουν δε ότι «οι αρνητικές εξελίξεις και τα λάθη της προηγούμενης περιόδου δεν πρέπει να επαναληφθούν, καθώς μια νέα αποτυχία και στο υγειονομικό αλλά και στο οικονομικό επίπεδο μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη».

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν πως «με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις και στην εστίαση αποτελούν την “πρώτη γραμμή” υποδοχής των ταξιδιωτών και άρα είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς τόσο στην προσβολή των ίδιων από covid-19 όσο και στην διασπορά του ιού, ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός τους μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αναχαίτιση της πανδημίας και στον έλεγχο των κρουσμάτων στην κοινότητα».

Σημειώνουν ότι η γρήγορη επίτευξη συλλογικής ανοσίας απέναντι στον SARS-CoV-2 και η αποκλιμάκωση της μεγάλης υγειονομικής-οικονομικής-κοινωνικής κρίσης, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Κλείνοντας προσθέτουνστην ανακοίνωσή τους ότι «η έγκαιρη ανοσοποίηση των ανθρώπων της τουριστικής βιομηχανίας μαζί με τα αυστηρά και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα σε επίπεδο Ευρώπης, μαζί με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας στις επιχειρήσεις, στους χώρους εργασίας και φιλοξενίας, μπορούν να διασφαλίσουν ότι η νέα τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει με καλές προϋποθέσεις και θα εξελιχθεί χωρίς τα προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς. Με προστατευμένους τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες της χώρας, με ουσιαστική μέριμνα και για την Οικονομία αλλά και για τη Δημόσια Υγεία».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *