Να καθαριστούν άμεσα οι δρόμοι και να λειτουργήσουν κανονικά τα ΜΜΜ

Να καθαριστούν άμεσα οι δρόμοι και να λειτουργήσουν κανονικά τα ΜΜΜ


Κριτική ασκεί στην κυβέρνηση για τον τρόπο χειρισμού των προβλημάτων από την κακοκαιρία, ασκεί σε δήλωσή  του ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ παράλληλα καλεί την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς, περιφέρεια και δήμους, άμεσα να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για τον καθαρισμό των δρόμων και πάρουν όλα τα μέτρα για να λειτουργήσουν κανονικά τα μέσα μεταφοράς.

Τονίζει δε ότι, πρωτίστως θα πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε νοσοκομεία και να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού. 

Ο κ. Κουτσούμπας, σημειωνει ότι ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες διαβεβαίωναν για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μπροστά στη χιονόπτωση που όλοι περίμεναν, τελικά όπως αποκαλύφτηκε το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το «μένουμε σπίτι».

Η άθλια κατάσταση, όπως υποστηρίζει, στην Αττική όπου «με είκοσι εκατοστά χιόνι, εθνικές οδοί και κεντρικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιούνται και ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, καθρεφτίζει τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις ανάγκες του λαού». 

Αποκαλύπτει συμπληρώνει ο κ. Κουτσούμπας, ότι όσο τα έργα υποδομής, οι μηχανισμοί αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων, οι συγκοινωνίες,  μπαίνουν στη ζυγαριά του «κόστους – οφέλους», η οποία, σημειώνει, είναι βασική πολιτική κατεύθυνση των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των δήμων, τόσο θα μεγαλώνουν οι ελλείψεις και τα προβλήματα από κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο.
 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *