Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά

Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά



Με την επίσκεψη στο νοσοκομείο Κορίνθου ολοκληρώθηκε η περιοδεία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, σε νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία του Πύργου, των Κρεστένων και της Αμαλιάδας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, και στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σε δηλώσεις που έκανε η Μίνα Γκάγκα μετά το τέλος της σύσκεψης στο νοσοκομείο, ”Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας, σημείωσε ότι «είχα εξαιρετικές συζητήσεις με όλους συναδέλφους για τα θέματα των νοσοκομείων και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται για την φροντίδα των ασθενών καθώς και για τα θέματα που θέλουμε να λύσουμε, τελειώνοντας η πανδημία, σχετικά με την αναδιοργάνωση και την καλύτερη λειτουργία του ΕΣΥ».

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ευχαρίστησε πάρα πολύ «όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και όλο το προσωπικό, που δύο χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν την πανδημία κάνοντας ότι μπορούν για να είναι πραγματικά ασφαλείς οι ασθενείς».

Επανερχόμενη στο θέμα της αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ, είπε ότι «πρέπει να γίνει αναδιαμόρφωση του χάρτη υγείας, διότι οι ανάγκες αλλάζουν με τα χρόνια» και προσέθεσε: «Το ΕΣΥ σχεδιάστηκε πριν από 40 χρόνια, όπου τότε ο κόσμος ήταν διαφορετικός, δεν υπήρχε τηλεϊατρική, δεν υπήρχαν τεχνολογίες αιχμής. Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό να σχεδιάσουμε το νέο ΕΣΥ με γνώμονα όλα τα καινούργια πράγματα που υπάρχουν στην ιατρική και που μπορούν να τα έχουν οι ασθενείς, καθώς και όλες τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους στο σύστημα, ώστε να έχουν επιστημονική διασύνδεση και εύκολη πρόσβαση».

Επίσης, η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι «θέλουμε να αναβαθμιστεί παντού η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «πρώτος στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι ο άνθρωπος, δηλαδή ο ασθενής που θα χρειαστεί φροντίδα υγείας».

Αναφερόμενη στο θέμα του εμβολιασμού κατά της COVID -19 σημείωσε ότι «το μήνυμα που στέλνουμε σε όλους τους πολίτες είναι ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά», ενώ μιλώντας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είπε ότι «πρέπει να τους πείσουμε να εμβολιαστούν, τόσο για την ασφάλεια των ίδιων, όσο και για το παράδειγμα που δίνουν».

Σχετικά με τις προκηρύξεις θέσεων, είπε ότι «θα τις κάνουμε εκεί που είναι οι μεγαλύτερες ανάγκες και θα αποδώσουν καλύτερα για την υγεία όλων των πολιτών».

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας υπήρξαν διαμαρτυρίες από εργαζόμενους σε νοσοκομεία που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *